Haberler

Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

Güncelleme:

Diyarbakır'da gasp çetesi, polis tarafından gerçekleştirilen 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 kişi tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Gasp için kullanılan suç aletleri ve çalınan ziynet eşyaları da ele geçirildi.

Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı

Bodrum katında ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da gasp çetesi, "Piyon" operasyonu ile çökertildi. Gözaltına alınan 9 şüpheli 6 ayrı dosyadan yargılanarak tutuklanırken, 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri; hırsızlık ve gasp yapan şebekeyi, kamera görüntüleri ile dijital arşiv oluşturarak tek tek tespit etti. Polis ekipleri, mağdurları silahla tehdit ederek para isteyen çete üyelerini takibe alarak "Piyon" operasyonu ile çökertti.

Operasyonda gasp için kullanılan suç aleti ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Tabancalar, kriminal laboratuvarında balistik incelemeye alındı. Aramalarda, çalınan çok sayıda ziynet eşyası bodrum katında bulunarak mağdurlara teslim edildi.

Yakalanan 9 şüpheli, emniyet işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca 6 ayrı dosyadan yargılanarak tutuklandı. 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır Güvenlik Diyarbakır Suç Operasyon 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title