Haberler

Son dakika! Bursa'da içinde 47 kişinin bulunduğu tur otobüsü şarampole yuvarlandı: 5 ölü, 36 yaralı

Güncelleme:

Son dakika: Kütahya'dan yola çıkarak Bursa'nın Mudanya ilçesine gelen tur otobüsü şarampole yuvarlandı. İçinde 47 yolcunun bulunduğu otobüsün geçirdiği kaza sonucu 5 kişi hayatını kaybederken 36 kişi de yaralandı. Öte yandan kazada ölen kişilerin kimlikleri de belli oldu. Otobüs sürücüsü Kenan Yiğit'in yanı sıra, Şule Dağdelen, Nazan Kaytan, Mustafa Kemal Girgin, Fatih Kalemiş'in hayatını kaybettiği bilgisi edinildi.

Kütahya Tavşanlı'dan Bursa'nın Mudanya ilçesine gelen tur otobüsü İnegöl ilçesi Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkiinde şarampole yuvarlandı.

Son dakika! Bursa'da içinde 47 kişinin bulunduğu tur otobüsü şarampole yuvarlandı: 2 ölü, çok sayıda yaralı var

FRENİ PATLADI

Kaza, saat 08.30 sıralarında, Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkisinde meydana geldi. 43 ACT 702 plakalı tur otobüsü, iddiaya göre, freninin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı.

Son dakika! Bursa'da içinde 47 kişinin bulunduğu tur otobüsü şarampole yuvarlandı: 1 ölü, 46 yaralı

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

20 metre sürüklenen otobüs, ağaca çarparak durdu. İhbarla bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat ise yaşanan kaza hakkında "Üzücü bir olay yaşadık. Tavşanlı'dan Mudanya'ya gitmek üzere yola çıkan tur otobüsü sabah saatlerinde Domaniç yolu üzerinde şarampolden aşağı yuvarlandı. Kaza sonucu 3 kişi hayatını kaybederken, 36 kişi yaralandı. Yaralıların 31 tanesi Bursa'daki hastanelere, 6'sı ise Kütahya'daki hastanelere sevk edildi. Başımız sağ olsun. Kazanın neden olduğu, teknik inceleme sonucunda belli olacak. Şu an bu konuda bir şey söylemek doğru olmaz" dedi.

Vali'den sonra açıklama yapan Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, yaralılardan 2'sinin tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının 5'e yükseldiğini söyledi. Yavuzyılmaz, yaralılardan 4'ünün ise sağlık durumunun ağır olduğunu aktardı.

Son dakika! Bursa'da içinde 47 kişinin bulunduğu tur otobüsü şarampole yuvarlandı: 2 ölü, çok sayıda yaralı var

KAZAYLA İLGİLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI

Yaralılar İnegöl ve Domaniç'teki hastanelere kaldırıldı. Ekipler kaza bölgesinde geniş çaplı güvenlik tedbiri alırken, kazayla ilgili tahkikat başlattı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan yaşanan acı kazada sürücü Kenan Yiğit (47) ile birlikte hayatını kaybeden 4 yolcunun kimlikleri belli oldu. Şule Dağdelen (48), Nazan Kaytan (52), Mustafa Kemal Girgin (52) ile Fatih Kalemiş'in (54) yaşamını yitirdiği belirlendi. Fatih Kalemiş'in, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Yeni Mahalle'nin muhtarı olduğu öğrenildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan kaza sonrası İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Savcılığın açıklamasında "İnegöl-Domaniç karayolunda Domaniç ilçesi istikametinden, Mudanya ilçesi istikametine seyir halinde olan şüphelinin 28/08/2022 günü saat 08: 00 sıralarında direksiyon hakimiyetini kaybederek sevk ve idaresindeki tur otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada; 5 kişi hayatını kaybetmiş, 38 kişi ise yaralanmıştır. Olayla ilgili İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanılmış, olayı soruşturmakla iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Ölü muayene ve ölenlerin kimlik tespiti işlemleri devam etmekte olup yaralı kişilerin tedavileri çeşitli hastanelerde yapılmaktadır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Son dakika! Bursa'da içinde 47 kişinin bulunduğu tur otobüsü şarampole yuvarlandı: 2 ölü, çok sayıda yaralı var

Son dakika! Bursa'da içinde 47 kişinin bulunduğu tur otobüsü şarampole yuvarlandı: 2 ölü, çok sayıda yaralı var

Son dakika! Bursa'da içinde 47 kişinin bulunduğu tur otobüsü şarampole yuvarlandı: 2 ölü, çok sayıda yaralı var

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Tavşanlı Kütahya İnegöl Bursa Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (2)

Murat PALACI:

Araç muayene istasyonları ticari araçların içinden geçmeli, hatta bineklerin bile, ışıklı şahinler, kara duman atan otobüs kamyonlar, ayarsız kısa farlar, freni tutmayan toroslar.. Önüne gelen şöför olmamalı ama ülkemiz malum fakir... İnsan hayatıda bu kadar ucuz.. Allah rahmet eylesin...

0
0
yanıtYanıtla
ANGARA BEBESİ:

Otobüs kazalarında ölüm ve yaralanmada en büyük etkenlerin başında kimsenin emniyet kemeri bağlamaması var, uçaklardaki gibi kontrol edilmeli, bağlamayan yolcu seyahat edememeli.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title