Haberler

Ecevit'e yazar kasa fırlatan esnaf bugünkü ekonomiyi yorumladı: İki aydır ülkede bir düzelme var

Güncelleme:

2001 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e yazar kasa fırlatarak ülke ekonomisini protesto eden Ahmet Çakmak, yaptığı eylemden dolayı pişman olmadığını belirterek "Bugün ekonomik kriz var diyorlar. Evet, bir sıkıntı olabilir. Son iki aydır ülkede bir düzelme var. Aldığımız maaşlar düzeldi. Marketler fiyatlarını sabitledi. Şu an ben gidişattan memnunum ama 2001 yılında ülkenin yüzde 40'ı gecekondularda yaşıyordu" dedi.

Türkiye'nin ekonomik krizle boğuştuğu 2001 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'e yazar kasa fırlatma eylemiyle gündeme oturan, o dönem 35 yaşında esnaf olan Ahmet Çakmak, yıllar suskunluğunu bozdu.

"BENİM İÇİN SIRADAN BİR OLAY"

Çakmak, 2001'de yaptığı eyleme ilişkin, haklı olduğunu, şu dönem içinde emekli olduğu için emeklilerin hakkını savunmaya çalıştığını vurgulayarak, "Benim için çok sıradan bir olay. İçine düştüğüm ruh halimi gösterebilmek için Başbakan Bülent Ecevit'e durumumu ilettim. Ben Ecevit'in şahsıyla ilgili o günden bugüne kadar hiç kötü bir laf etmedim. Yazar kasa atmadan önce Bülent Ecevit ya da herhangi bir yetkiliyle görüşme şansım olmadı. Yapacağım eylemden önce kendimi emniyet ekiplerine ihbar ettim ama ciddiye alınmadım. O zaman dükkanım batmıştı ve borçluydum. Bu beceriksizliğin sorumlusu ben değildim. Bu durumu sorumlulara iletme ihtiyacıyla onlara ulaşmak istedim ama hiç bir şekilde ulaşamadım. Birileri çıkıp sosyal medya üzerinden 'Yok bunu Milli İstihbarat teşkilatı yaptırdı. 'Yok bunu devlet yaptırdı, yok bunu AK Parti yaptırdı' gibi iddialar yazıldı. Sanki bu ülkede 20 yıl önce emniyet güçleri yoktu. Herkes eleştirisini hakarete varmadığı sürece yapabilir. Her türlü eleştiriyi duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Ecevit'e yazar kasa fırlatan esnaf bugünkü ekonomiyi yorumladı: İki aydır ülkede bir düzelme var

"EVE GİDİP GARDIROBUN TAHTALARINI YAKMAYA BAŞLADIK"

2001 ile günümüz bugünü kıyaslayarak genel konjonktürü ele alan Çakmak, "Kasayı fırlattım sonra eve gidip gardırobun tahtalarını yakmaya başladık. Koltukları yaktık. Sobada yakabileceğimiz ne varsa evde onu yaktık. Bugün ekonomik kriz var diyorlar. Evet, bir sıkıntı olabilir. Son iki aydır ülkede bir düzelme var. Aldığımız maaşlar düzeldi. Marketler fiyatlarını sabitledi. Şu an ben gidişattan memnunum ama 2001 yılında ülkenin yüzde 40'ı gecekondularda yaşıyordu. Herkes soba kullanıyor, ekmek kuyruklarında bekliyordu. İnsanlar hastane kapılarında rehin kalıyordu" şeklinde konuştu.

Ecevit'e yazar kasa fırlatan esnaf bugünkü ekonomiyi yorumladı: İki aydır ülkede bir düzelme var

"BANA BÜYÜK HAKARETLERDE BULUNUYORLAR"

Sosyal medyadaki trol çetelerinden bahseden Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel'in '8 bin kişilik trol ağını ortaya çıkardım' ifadelerine karşılık sosyal medya üzerindeki binlerce trol hesabı tespit ederek dava açtığını belirten Çakmak, "Ben 6 bin 150 kişiyi tespit ettim. Onlara CHP'li demiyorum ama ben onların CHP'ye oy veren insanlar olduğunu söylesem, bunları belgeleriyle Özel'e sunsam ne diyecekler. İnsanlar bir tarafı dinlediği zaman o tarafa yüzde yüz hak veriyor. Bir de karşı tarafı dinleyin. 6 bin 150 kişiyi mahkemeye verdim. Bana büyük hakaretlerde bulunuyorlar. Ölüm tehditleri alıyorum. Ben hiç bir yere çıkıp da 2 gün sonra ölürsem suçlusu şudur diyerek mektup bırakmadım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bülent Ecevit Ahmet Çakmak 3.Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (50)

MEHMET AKİF YILMAZ:

Neyi düzeliyor arkadaş dalga mı geçiyor. Peynirin kg olmuş 200 tl saçmalık

786
167
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Yok lan 200 tl değil 2 bin lira olmuş :))))

yanıt59
yanıt337
Mehmet Vatandaş:

Açıkça şunu söyle. o zaman var olan bir protesto hakkımı kullandım ama şimdi öyle bir hakkı kullanmaya kalkarsam :)

557
114
yanıtYanıtla
ismail bey :

Bu sonucu çıkaran kafa nasıl bir ortamda yetiştirilmiş...

yanıt37
yanıt220
Mehmet Vatandaş:

Anormal olan ne İsmail bey? Nasıl bir sonuç çıkardınız siz, o dönemleri yaşayan biri olarak büyük bir ekonomik sıkıntı vardı hatta işçi-memur sokakta protesto yapmıştı bu günde sıkıntı var tek fark o kasayı at bakalım atabilirsen :)

yanıt194
yanıt26
Haci Taştan:

O zaman kasa firlatiyirdun şimdi de ede görelim başına neler geliyor. Düzelme imiş hangi ülkede yasiyorsun

525
129
yanıtYanıtla
ismail bey :

Bakana inanmazsınız, ekonomiste inanmazsınız, vatandaşa inanmazsınız, eski protestocuya inanmazsınız... Kılıçdaroğlu gelince ülke ecevit karanlığına dönünce ancak kafanız dank eder...

yanıt54
yanıt266
Sercan Bilgic:

Dünyanın hiçbir yerinde ekonomi bu kadar kötü yönetilipte bu kadar güzel gösterilmeye çalışılan başka bir yer yoktur herhalde.... Abicim kötü kötü insanların alım gücü kalmadı bitti kimse mutlu değil noktaaa.

480
157
yanıtYanıtla
O Z:

Var: Hollanda. Buyurun gelin efendim kendiniz görün...

yanıt36
yanıt156
Ercan Ercan:

Ekonominin düzemesinin hazmedemeyenler var. ekonomi bugün bozuk olur yarın düzgün öbür gün iyi olur ama Vatanı ismini ilk kez duydugumnuz ;Jeremy Rıfkın ın yölnetimine teslime tmeyiz.

147
416
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title