Haberler

Bostancı'da Bisikletliye Çarparak Ölümüne Neden Olan Sanık Hakim Karşısına Çıktı

Güncelleme:

Bostancı'da bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden olan Temel Ünlü hakim karşısına çıktı. Ünlü savunmasında, 'Medyada bu olay cinayet şeklinde lanse edilince korktuğum için hemen teslim olamadım' dedi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dosya suçun değişme ihtimalinden dolayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

- Bostancı'da bisikletlinin ölümüne neden olan sanık hakim karşısına çıktı

"Korktuğum için hemen teslim olamadım"

Dosya Asliye Ceza Mahkemesi'nden Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

İSTANBUL - Bostancı'da bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden olan Temel Ünlü hakim karşısına çıktı. Ünlü savunmasında, "Medyada bu olay cinayet şeklinde lanse edilince korktuğum için hemen teslim olamadım" dedi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dosya suçun değişme ihtimalinden dolayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bostancı'da 18 Temmuz'da polis kontrolünden kaçtığı iddia edilen Temel Ünlü (24), bisikletli Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne neden oldu. Olayın ardından kaçan Ünlü, 71 gün sonra Anadolu Adliyesi'ne giderek savcılığa teslim oldu. 17 suç kaydı olduğu öğrenilen Ünlü, hakim karşısına çıktı. 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Temel Ünlü, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Polisten korkup kaçtı, medyadan korkup teslim olamadı

Temel Ünlü savunmasında, "O gece arkadaşın evinde bir iki bardak viski içtiğim doğrudur, ancak arabada herhangi bir şekilde içki içmedim. Uyuşturucu madde kullanmadım. Araba babama ait bir araçtır. Benim sürücü belgem yoktur, buna rağmen arabaya meraklı olduğum için kullanıyordum. Çorbacıya gitmek üzere arkadaşımla yola koyulduk, ben direksiyondaydım. Arabanın içine esrar bırakmadım. Bostancı istikametine doğru seyir halindeyken polis uygulaması gördüm. Polis memuru başka bir araçla ilgileniyordu, benim de ehliyetim olmadığı için korktum. Aracımı hareket ettirip oradan ayrıldım. İskeleye yaklaştığım sırada yolda bir viraj vardı. Oraya girdiğim anda önümde bir bisiklet gördüm, frene bastım, direksiyonu sağa kırdım fakat duramadım. Arabadan indim fakat çevrede başka bisikletli şahıslar vardı. Üzerime doğru yürüdüler, ben de korktum ve yaya olarak kaçtım. Medyada bu olay cinayet şeklinde lanse edilince korktuğum için hemen teslim olamadım. Daha sonra geldim ve teslim oldum. Pişmanım" dedi.

Dosya Asliye Ceza'dan Ağır Ceza'ya gönderildi

Mahkeme, iddianame ve dosya kapsamına göre sanığa yüklenen suçun "Olası kastla öldürme" suçunu oluşturabileceğini belirterek görevsizlik kararı verdi. Dosya, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Suçun değişmesi halinde Temel Ünlü, 'Olası kastla öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak. Mahkeme, sanık Temel Ünlü'nün tutukluluk halinin devamına hükmetti.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Temel Ünlü hakkında 'Bilinçli taksirler ölüme neden olma' suçundan 2 yıl 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Asliye Ceza Mahkemesi Hakim Savunma Tutuklama Adliye Ölüm Trafik Kazaları Suç Hukuk 3.Sayfa Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title