Haberler

Bartın Amasra'da Orman Yangını

Bartın Amasra'da orman yangınıBARTIN - Amasra Bartın eski yolu üzerinde bulunan Gömü Köyü Bakacak mevkisinde sabah erken saatlerde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Bartın Amasra'da orman yangını

BARTIN - Amasra Bartın eski yolu üzerinde bulunan Gömü Köyü Bakacak mevkisinde sabah erken saatlerde çıkan yangın kontrol altına alındı.

Amasra Bakacak mevkisinde farklı noktalarda aynı anda başlayan yangın çam ağaçlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Çevrede bulunan çay bahçesinin güvenlik kameralarını kontrol eden Jandarma ekipleri yangının sabah 04: 30 civarında başladığını fark etti. Yangının başlamasından kısa süre sonra yoldan geçen bir aracın ise incelemeye alınacağı öğrenildi.

Sabah 06: 30 da vatandaşların bilgi vermesi üzerine Amasra İtfaiye ekipleri ve Bartın Orman İşletmesine bağlı arozözler yangın yerine geldi. Geniş bir alanda devam eden ve çam ağaçlarının dibindeki kurumuş otların yanması şeklinde ilerleyen yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile dört saatte kontrol altına alındı.

Gömü Köyü Muhtarı Mehmet Bıldırcın yaptığı açıklamada "Yangın birkaç noktadan çıkmış. Kimin neden yaktığını bilemiyoruz, birilerinin bir hesabı var burada. Ormanı burada istemeyen birisi var. Buradan orman kalksın demiş adam resmen" diye ifade etti.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına devam edildi. Olayla ilgili olarak Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Bartın Amasra Gömü 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title