Haberler

Zimmetine 5 milyon geçiren banka müdürüne 8 yıl 9 ay hapis cezası

Güncelleme:

Eskişehir'de özel bir bankanın şube müdürünün müşterilere ait 5 milyon 331 bin lirayı hesabına geçirdiği ve müşterilerden habersiz 40 milyonluk usulsüz işlem yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada karar verildi. Şube müdürü 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'de çalıştığı özel bir bankanın müşterilerine ait 5 milyon 331 bin lirayı hesabına geçirdiği gerekçesiyle yargılanan çalışan hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası kararı çıktı.

40 MİLYONLUK USULSÜZ İŞLEM

Özel bir bankanın şube müdürü olarak görev yapan Ayşe Pelin Ü., İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından zimmetine para aktardığı gerekçesiyle gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ayşe Pelin Ü., 'Zimmet' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile tutuklu sanığın banka hesaplarında yapılan incelemede, 5 milyon 331 bin 852 lirayı zimmetine geçirdiği ve izinsiz şekilde müşterilerin hesaplarında toplamda 40 milyon 194 bin 133 lira, 137 bin 895 euro ve 120 bin dolar tutarında usulsüz işlem gerçekleştirdiği belirlendi. Soruşturma sürecinde Ayşe Pelin Ü.'nün, kendi hesaplarına aktardığı 5 milyon 331 bin 852 lirayı da çalıştığı bankaya geri ödediği öğrenildi.

8 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 12 yıldan 21 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan tutuksuz sanık Ayşe Pelin Ü. hakkında son karar verildi. Mahkeme heyeti, Ayşe Pelin Ü.'nün tekrar tutuklanmasına karar vererek, 8 yıl 9 ay hapis cezasına hükmetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Eskişehir Banka Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

Snn Aksu:

8 yılın yarısını yatmaz buda 5 milyon TL için çerez yaptığı yanina kar kalmış oldu

183
7
yanıtYanıtla
Salim:

NE KADAR YATACAGINI BİLİYON TECRÜBELİSİN GALİBA

yanıt22
yanıt104
sinan çayırcı:

Aldığı parayı bir şekilde geri almazlar mı diyorsun ? Hesaplarına , tapularına vs .

yanıt28
yanıt5
Berkay Yılmaz:

Ödülü az olmuş zahmet etmişsiniz baklava çalsa müebbet yerdi

155
5
yanıtYanıtla
Köfteci Jardel:

Bu kadar az ceza olur mu? 8 sene nedir ki? Çıkınca tekrar yapar.

74
8
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Banka müdürün zimmetine geçirdiği paraya banka el koymasa 8 yıl ceza yatmaya değer. zaten 8 yılın 5 yılını yatar, son 2 yılda açığa geçtiğinde 3 ayda bir 11 gün ev iznine gönderilir.

50
3
yanıtYanıtla
Salim:

MAŞALLAH GALİBA SENDE BU İŞLERDE TECRÜBELİSN

yanıt5
yanıt49
Ali Aytaç:

salim her yere büyük büyük yazma esssek misin

yanıt61
yanıt5
Ali Aytaç:

salim her yere büyük büyük yazma coban

yanıt29
yanıt4
Abbas Derdiyok:

Aldığı cezanın yarısını yatar parada bulunmazsa ki zaten bulunmaz bank zarara atar devletten birsekilde tahsil eder devlette vatandaşa geçirir olur biter olan vatandaşa olur

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title