Haberler

Asker üniformasıyla şov yaptıran işletme sahibi de çalışanlar da bedelini ağır ödedi

Güncelleme:

16 Nisan'da sosyal medyada paylaşılan ve "İstanbul'da yabancı bir şahsa ait lüks restoranda, şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar" ifadeleriyle yayınlanan görüntüler üzerine çalışma başlatıldı. İşletmede çalışan 3 yabancı uyruklu şahsın sınır dışı edilmesine karar verildi, ayrıca olayın meydana geldiği iş yerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edildi.

İstanbul'da lüks bir restoranda şov yapmak için garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması sosyal medyada büyük tepki çekti. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hem şahıs hem de işletme hakkında soruşturma başlatırken İstanbul Valiliği'nden bir açıklama geldi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerin ardından çalışma başlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.'ye ait olduğu belirlenmiştir. Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili, işletme sahibi A.K., işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan adli işlem başlatılmıştır.

SINIRDIŞI EDİLECEKLER

Açıklamanın devamında oturma izinleri olmayan çalışanların sınır dışı edildiği bilgisine yer verilirken 'Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I., A.R., H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alınmış ve sınır dışı işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca olayın meydana geldiği iş yerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edilmiştir."

Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe - 3.Sayfa

Sosyal Medya İstanbul Beyoğlu Güvenlik Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

500

Yorumlar (40)

haksız mıyım:

Memleket kanı bozuk tahta kurusu kaynıyor, toplu temizlik şart.

1468
15
yanıtYanıtla
mehmet:

atam böylelerini temizlemiş ama fareler çok çabuk çoğalıyor.

yanıt649
yanıt102
Hakan Celik:

haksız mıyım : Sende onlardan bir tanesisin

yanıt117
yanıt326
Sedat A.:

İyilikten maraz doğdu? Adamların canını kurtaralım dedik misafir ettik bizimle dalga geçiyorlar. Bu şımarıklık cesaretini kimden aldılar acaba.

510
21
yanıtYanıtla
kerem can:

İşletme sahibinden

yanıt162
yanıt20
Mülayim sert:

AKP'den

yanıt298
yanıt70
Gözde Doğan:

Yok geçen hanı Türkiye

344
29
yanıtYanıtla
Hayrola:

yol geçen hanı

yanıt141
yanıt14
GAGS:

yol geçen..

yanıt98
yanıt13
harun selçuk:

hanı geçen yok Türkiye

yanıt3
yanıt1
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title