Haberler

Garson, boğazına et parçası takılan müşteriyi 'heimlich' manevrasıyla kurtardı

Güncelleme:

Ankara'da bir restoranda yemek yerken boğazına et parçası takılan adam, boğulma tehlikesi geçirdi. Durumu fark eden garson, filmlerden gördüğünü söylediği 'heimlich' manevrasıyla müşteriyi boğulma tehlikesinden kurtardı.

Ankara'da bir restoranda çalışan Hakan Arslan, yemek yediği sırada boğazına yemek kaçan müşterisinin hayatını, daha önce hiç yapmadığı ve sadece filmlerde gördüğü heimlich manevrası ile kurtardı. Yaşanan o anlar güvenlik kamerası tarafından anbean kayda geçti.

HEİMLİCH MANEVRASIYLA HAYAT KURTARDI

Ankara'da bir restoranda çalışan Hakan Arslan, gelen müşterilerinin önce siparişini aldı daha sonra ise servislerini yaptı. Bu esnada restoranda bulunan diğer müşterilerle ilgilenen Arslan, müşterisinin boğazına yemek takıldığını fark etti. Bunun üzerine hemen harekete geçerek müşterinin bulunduğu alana yönelen Arslan, filmlerde gördüğü Heimlich manevrası sayesinde müşterisinin boğazına takılan yemeği çıkarmasını sağladı.

Boğazına kaçan yemeğin çıkarılmasının ardından ise müşteri, Arslan'a teşekkür ederek restorandan ayrıldı. Arslan'ın yaşadığı o anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

"FİLMLERDE GÖRDÜĞÜM HAREKETİ YAPMAYA BAŞLADIM"

Arslan, yaptığı açıklamada, "Beyefendi ayaklandığı zaman yemeğin boğazına takıldığını hissettim. Göz göze geldik, ağzından önce köpük çıktı. 10 saniye hatta durdum biri müdahale eder mi diye bekledim ama hiç telaşlanmadım. Fark ettim ve koştum. Baktım kalkan kimse yok. Filmlerde gördüğüm hareketi yapmaya başladım. Birincisinde olmadı, ikincisinde çıktı. Ondan sonra rahatladığını hissettiğim zaman bıraktım ama şoktaydı. Yanındaki hanımefendi de şoktaydı. Şoku atlattıktan sonra çay ikram ettim. Sakinleşince teşekkür edip gittiler" ifadelerini kullandı.

Heimlich manevrasının nasıl yapıldığını bilmediğini söyleyen Arslan, "Filmlerde gördüğüm hareketi yapmaya çalıştım. Onda da başarılı olduk. Adamın hayatını kurtardık" dedi.

Garson, boğazına et parçası takılan müşteriyi 'heimlich' manevrasıyla kurtardı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ankara 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Kemal ALBAYRAK:

ha dönde arkana bir bak kim yardım etti sana

37
0
yanıtYanıtla
Mutlu Can:

Vala bakmadı

yanıt11
yanıt0
Dilek Usta:

Dön bir sarıl adama

16
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title