Haberler

Alanya'daki Orman Yangınını Müdahale Sürüyor: 12 Yaralı

Alanya'daki orman yangınını müdahale sürüyor: 12 yaralı Yangında 100'ü geçkin ev tahliye edilirken, bölge halkının yangının söndürülmesi için bekleyişi sürüyor Yangında aralarında itfaiye, orman erleri ve vatandaşların olduğu 12 kişinin yaralandığı, yüzlerce hayvanın telef olduğu öğrenildi...

Alanya'daki orman yangınını müdahale sürüyor: 12 yaralı

Yangında 100'ü geçkin ev tahliye edilirken, bölge halkının yangının söndürülmesi için bekleyişi sürüyor

Yangında aralarında itfaiye, orman erleri ve vatandaşların olduğu 12 kişinin yaralandığı, yüzlerce hayvanın telef olduğu öğrenildi

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu : "Şuan itibariyle meteorolojiden aldığımız bilgilere göre rüzgarda hızını kesmiş durumda. Gece yarısına doğru tamamen rüzgarın durması bekleniyor"

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları akşam saatlerinde de devam ediyor. Köylere yakın bölgede çıkan yangında 100'e yakın ev boşaltılırken, 7 orman işçisi, 4 itfaiye eri ve 1 vatandaş olmak üzere 12 kişi yaralandığı öğrenildi.

Alanyaya'nın Sapadere Kanyonu mevkiinde bugün saat 10.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangını söndürme çalışmaları akşam saatlerinde de devam ediyor. İki ayrı bölgede çıkan ve etraftaki köyleri tehdit altına alan yangında şuana kadar 50 hektara yakın alanın yandığı öğrenildi. Gündüz saatlerinde 6 helikopter, 5 uçakla havadan ve karadan yürütülen çalışmalar, havanın kararmasıyla birlikte sadece karadan yürütüldü. Bölgeye çevre illerden sevk edilen arazözlerle yangının diğer bölgelere sıçramaması için güvenlik şeritleri oluşturdu.

100'ü geçkin ev boşaltıldı, 12 kişi yaralandı

İki ayrı noktada devam eden yangında 100'ü geçkin ev boşaltılırken, 7 orman işçisi, 4 itfaiye eri ve 1 vatandaş da yaralandı. Bölgede hazır bulunan ambulanslar yaralılara müdahalede bulunurken, ormanda bulunan birçok hayvanların de telef olduğu gözlendi.

Evlerinden tahliye edilen bölge halkı, yangının tamamen söndürülmesini merakla beklerken, itfaiye erleri yangının başka noktalara sıçrama ihtimaline karşın zaman zaman yangına yakın temasta bulunuyor.

"Alanya- Gazipaşa sınırına önlem alındı"

Öte yandan yangınla ilgili İHA muhabirine telefonda açıklamada bulunan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Yangın normalde daha çabuk kontrol altına alınabilirdi ancak rüzgarın birkaç kez yön değiştirmesi ekiplerin işlerini zorlaştırdı. Ancak yerinde yapılan müdahalelerin ardından yangın kontrol altına alındı. Şuan itibariyle meteorolojiden aldığımız bilgilere göre rüzgarda hızını kesmiş durumda. Gece yarısına doğru tamamen rüzgarın durması bekleniyor. Ayrıca yangının Gazipaşa'ya sıçramaması için Alanya-Gazipaşa sınırındaki ormanlık bölgede gerekli önlemler alındı. Can kaynının olmayışı bizleri sevindiren haber" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Mustafa Harputlu Gazipaşa Antalya Alanya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title