Haberler

Muhtarlık seçimi kavgasında polisten orantısız güç! Karşındaki bir kadın ve üstelik de hamile

Güncelleme:

Adana'da mazbatanın en çok oy alan muhtar yerine ikinci olan muhtara verilmesi üzerine çıkan kavgada ortalık karıştı. Bir polis, orantısız güç uygulayarak hamile kadına copla vurup biber gazı sıktı. O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.

Adana'da mazbatanın en çok oy alan muhtar yerine ikinci olan muhtara verilmesi üzerine çıkan kavgada ortalık savaş alanına döndü. Çıkan olaylar esnasında bir polis, savunmasız olan hamile kadına copla vurup, korumak isteyen kişiye biber gazı sıktı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen o anlar sosyal medyada büyük tepki çekti.

Olay Adana merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yeşilbağlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre mevcut muhtar Ahmet Kırtay ve İsa Karagöz muhtar olmak için 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde aday oldu. Seçim sonucunda Kırtay 700 oy alırken, Karagöz bin 300 oy alarak birinci oldu. Ancak Kırtay, Karagöz'ün adresinin mahallede olmadığını öne sürerek İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İtiraz üzerine yapılan incelemede Karagöz'ün adresinin mahallede olmadığı belirlenerek, mazbata seçimi ikinci sırada tamamlayan Kırtay'a verildi.

TARAFLARIN KAVGASINA POLİSTEN ORANTISIZ GÜÇ

Karagöz taraftarları, Kırtay'ın muhtar olduğu dönemde Karagöz'ün adresinin değiştirildiğini öne sürdü. İki grup arasında kavga çıktı. Olay yerine gelen polis, kavgayı biber gazı, cop kullanıp havaya ateş ederek önlemeye çalıştı. Ancak o müdahale sırasında kullanılan orantısız güç cep telefonu kameralarına yansıdı. Polisin, elinde hiçbir şey olmayan bir kadına copla vurarak düşürdüğü, kadını korumak için yanına gelen kişiye de biber gazı sıkarak uzaklaştırmaya çalıştığı görüldü. Olayda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Muhtarlık seçimi kavgasında polis, hamile kadına copla vurdu

"DEHŞET İÇİNDE KALDIK"

Şanlıurfa'daki Ceys Aşireti'nin Adana'da yaşayan yaklaşık 80 bin üyesinin reisliğini yapan iş insanı İsa Ceylan, o anlara ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabında paylaşarak yaşananlara tepki gösterdi. Ceylan, "Burası Adana Bahçelievler Mahallesi. Polisin kadın erkek demeden, düşenlere bile orantısız güç kullanarak ellerinde hiç bir cisim olmayan aile bireylerimi yaralaması toplum vicdanını sarstı. Vatanını seven yurttaşlar olarak dehşet içinde kaldık" dedi.

Muhtarlık seçimi kavgasında polis, hamile kadına copla vurdu

"OLAYIN SORUŞTURULMASINI İSTİYORUZ"

Yaptığı paylaşıma İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'i etiketleyen Ceylan, şöyle devam etti: "Bölgede devlete bağlı bir kanaat önderi olarak Yüreğir Emniyet Müdürü Mustafa Aydemir'in bu kadar sert müdahale emrini neden verdiğinin soruşturulmasını istiyoruz. Aralarında avukatların da bulunduğu aile bireylerim (hamile kızım) bu kadar sert müdahaleye uğrayacak hangi suçu işlediler. Onu muhtarlık tartışmasıysa taraf olan diğer şahsın yakınları neden (!) sert müdahale sırasında ortada yoklardı? Hedef neden sadece benim ailemdi. Olayın ve perde gerisindeki bireysel ilişkilerin de acilen sorgulanmasını istiyoruz. ŞİKAYETÇİYİZ."

Muhtarlık seçimi kavgasında polis, hamile kadına copla vurdu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cep Telefonu Adana Güvenlik 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (70)

Handan Akıncı:

Polisi o duruma getirecek ne oldu diye başlık atmazlarda anca orantısız güç yazarlar

419
362
yanıtYanıtla
veli İdi:

Bir gün bir haber okumuştum;Polis gözaltına almaya çalıştığı bir bayana tacizde bulundu diye. Ozaman ki habere yorumun polisi o duruma getirecek ne oldu mı diyecektin @handanakıncı???

yanıt178
yanıt135
Muhammed Tan:

Ulan vahşi herif ne diyorsun sen asalak

yanıt87
yanıt40
kadir mermertaş:

polisimizin eline sağlık. Orası Adana .Birde gerçekten ama gerçekten bıktık bu kadın muhabbetin den ya .hepimiz eşit haklara sahip insanlarız bu dayak yerken de aynı...

248
366
yanıtYanıtla
Adam Bey:

Hamile olan ayrıcalık olur. Hamile bayana ötekiler ayağa kalkar sandalyesini hamile olana verir.

yanıt244
yanıt77
Hüseyin Güneş:

o esnada eşin ordan geçti ve başına böyle bir şey geldi diyelim. aynı yorumu yapacak mısın?

yanıt100
yanıt27
Siyah&Beyaz null:

ailenden bir kadın bu dayağı yese yine eline sağlık dermiydin?

yanıt51
yanıt10
SERO AŞA:

ELİNE BİR KIYMIK BATSA KIYAMETİ KOPARIRSIN,O KADIN İKİ CAN TAŞIYOR VE DOĞUMA KADAR NELER YAŞIYOR,DÜNYADAN HABERİN YOK SENİN,NE OLURSA OLSUN ŞİDDETE HAYIR!!!

yanıt0
yanıt1
Mustafa Morboncuk:

Hamile kadının kocası yokmuymuş. Diyememişki sen hamilesin ne işin var. Coplarla rastgele dayak yersin bilmem ne olur yavrumuz sokak ortasında düşük olur. Ama toplu yaşamak bir kültür ister. Vatandaş kırsalda gelirken medeniyete kapalı geliyor ve bu kapalılık nesilden nesile devrediyor. Tek çözüm bunları kültürlerini yaşayacak ortamda tutmak diğer insanlarda uzak tutmak. Hamile kadın a yazık olmuş.

197
129
yanıtYanıtla
Siyah&Beyaz null:

sanami soracak insanlar nerde yaşadığını seçerken yorumların kirsaldan daha cahil emin ol

yanıt135
yanıt115
Tüm 70 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title