Haberler

ABD'nin California eyaletinde etkili olan atmosferik nehir fırtınası sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

ABD'nin batısında yer alan California eyaletinde atmosferik nehir adı verilen hava dalgası, şiddetli fırtına ve yağışa yol açtı. Sel ve toprak kaymaları meydana geldi ve ağaç devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Los Angeles'ın Bel Air ve Beverly Hills semtlerinde sokaklar çamurla kaplandı. California Valisi olağanüstü hal ilan etti.

ABD'nin California eyaletinde etkili olan atmosferik nehir fırtınası sonucu 3 kişi ağaç devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

ABD'nin batısında yer alan California eyaletinde "atmosferik nehir" adı verilen hava dalgası, şiddetli fırtına ve yağışa yol açtı. Eyaletin farklı noktalarında sel ve toprak kaymaları meydana geldi. Yetkililer, ağaç devrilmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sacramento bölge sözcüsü Carmichael'de bir adamın üzerine ağaç düşmesi sonucu öldüğünü belirtti. Santa Cruz Şerif Ofisi ise Boulder Creek'teki bir evin üzerine ağaç düşmesi sonucu içerideki 1 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Üçüncü ölüm ise Yuba şehrinde kaydedildi. Yuba polisi, 82 yaşındaki bir adamın evinin arka bahçesindeki bir ağacın düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini ifade etti.

Los Angeles'ın lüks Bel Air ve Beverly Hills semtlerinde sokaklar çamurla kaplandı, mahsur kalan sürücülerin yardımına ekipler koştu. Los Angeles İtfaiyesi, nehirde köpeğiyle birlikte mahsur kalan bir adamı kurtarırken, o anlar amatör kameraya yansıdı.

Öte yandan, California Valisi Gavin Newsom beklenen fırtına nedeniyle dün Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, San Luis Obispo, Santa Barbara ve Ventura için olağanüstü hal ilan etmişti. - CALİFORNİA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Los Angeles California Fırtına Hava Durumu Doğal Afetler 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title