Haberler

ABD'de polis şiddeti bitmek bilmiyor! Siyahi sürücüye 41 saniyede 96 kurşun

Güncelleme:

ABD''de 4 polis, emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle durdurdukları siyahi bir sürücüyü çıkan çatışma sonucu 41 saniyede 96 kurşun sıkarak öldürdü. Yaşanan o dehşet anlarının görüntüleri paylaşıldı.

ABD'nin Chicago şehrinde 4 polis, emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle siyahi Dexter Reed'i durdurdu. Güvenlik güçlerinin Reed'e, çıkan çatışmada yalnızca 41 saniyede 96 kurşun sıktığı anlar polis kamerasına yansıdı. Reed, olay yerinde hayatını kaybederken polisler ise idari izne çıkarıldı.

SANİYELER İÇERİSİNDE ÇATIŞMA SESİ YÜKSELDİ

ABD'de Chicago Sivil Polis Sorumluluğu Dairesi (COPA), 21 Mart'ta emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle durdurulan siyahi bir sürücünün çıkan polislerle çatışmada öldüğü olayın görüntülerini paylaştı. Videoda memurlardan biri Reed'e, 'arabasının camını açmasını' söylüyor. Genç, ilk önce camını indiriyor ancak cam daha sonra tekrar kapanıyor. Memur ise, 'pencereyi açması' talebini tekrar ediyor. Polis ilerleyen anlarda, kilitli gibi görünen sürücü kapısının kolunu çekiyor ve ardından silahını çekerek hemen kapıyı açmasını istiyor. Reed ise, "Tamam, deniyorum" diyerek cevap veriyor.

Birkaç saniye sonra ise aniden silah sesleri yükseliyor ve onlarca el ateş ediliyor. Görüntülerde, en az iki polis memurunun daha caddenin karşısından Reed'e ateş ettiği dikkat çekiyor. Her iki polis memuru da silahlarını yeniden doldurmak için duruyor.

ABD'de polis şiddeti bitmek bilmiyor! Siyahi sürücüye 41 saniyede 96 kurşun

İLK ÖNCE SÜRÜCÜNÜN SİLAHI ATEŞLEDİĞİNİ İDDİA ETTİLER

Silah sesleri sona erdikten sonra Reed'in bedeni aracın arkasında yüzükoyun yatar halde görüldü. Genç, yerde yatarken dahi polisin ona 'hareket etmemesi için' defalarca bağırdığı da dikkat çekiyor. Yaklaşık bir dakika sonra bir polis memuru Reed'in arabasını inceliyor. Chicago polisi ayrıca, silahlı saldırı sırasında bir polis memurunun bileğinden vurulduğunu ve durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Hazırlanan ön raporda, silahını ilk ateşleyenin Reed olduğu, memurların daha sonra karşılık verdiği ileri sürüldü. Öte yandan kamuya açık görüntülerde bunun net olmadığı dikkat çekti. Reed'in aile üyeleri ve avukatları ise, birçoğu sivil giyimli ve taktik yelekli polis memurlarının neden arabasına silahlarla doluştuğunu anlayamadıklarını söyledi.

ABD'de polis şiddeti bitmek bilmiyor! Siyahi sürücüye 41 saniyede 96 kurşun

96 EL ATEŞ AÇAN POLİSLER İDARİ İZNE ÇIKARILDI

COPA tarafından yapılan açıklamada, polislerin çıkan çatışmada 41 saniye içinde 96 el ateş ettiği, sadece bir polisin 50 el ateş açtığı aktarıldı. Polislerin 41 saniyede 91 kez ateş açması aşırı güç kullanıp kullanmadıklarına dair soruları gündeme getirirken, soruşturma tamamlanıncaya kadar idari izne çıkarıldıkları öğrenildi.

ABD'de polis şiddeti bitmek bilmiyor! Siyahi sürücüye 41 saniyede 96 kurşun

ABD'de polis şiddeti bitmek bilmiyor! Siyahi sürücüye 41 saniyede 96 kurşun

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı?
500

Yorumlar (16)

Reçel Tahin Etsoğan:

Olması gereken şey tam olarak budur. Polis defalarca uyarıyor, camı aç kapatma diyor, Amerika da polisin dediğini yapmazsan kevgire dönersin bizde de polis ateş etmeye korkuyor.

126
18
yanıtYanıtla
Siyah&Beyaz null:

çok meraklısın galiba insanların öldürülmesine

yanıt24
yanıt44
Suat Kaya:

İlk kurşun galiba karşı taraftan geldi yani polis aslında nefsi müdafaa yaptı

58
11
yanıtYanıtla
Zafer ÖZEVLİ:

milletin vekilini tanımayan polisin aynısı.

13
50
yanıtYanıtla
Mukan Kağan:

Polis boşamı ağacın arkasına saklanıyor, ilk ateş sivil vatandaştan geliyor çünkü.

38
3
yanıtYanıtla
Lütfi Erdonmez:

Çok yazık bu işin başka yöntemi yokmu neden hemen silaha sarılıyorlar

4
18
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Yok dur diyorsa duracaksın aç diyorsa açacaksın gizli bir gündemin mi var başka yöntem polisin ölmesi, o ülkede de izin verilmiyor kanun kanundur kanun dur diyor ötesi yok yöntemi yok

yanıt1
yanıt0
Murat Çetin:

İnşallah yine karışırlar

12
7
yanıtYanıtla
MEHMET EMİN BİRGÜL:

bu denli olmasa bile devletin memuru ve vatandaşın canına kast edenlerin cezası böyle olmalı ama kanıt ve kayıt olmalı yaptı cezasını kestim diyeni üstündeki üniformaya güvenmeden işini haklaklı ve dürüst yapacak onunda cezası ağır olmalı

11
2
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

amerikadaki afrika kökenliler suc makinası !! ve asiri agresif insanlar!! sonuc ortada!! polislerin cogunda bodycam var zaten. hersey oradan deşifre oluyo!

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title