Haberler

3 kız kardeşi hayattan soğutan istismar: Beni bisikletin önüne oturttu, zorla dudağımdan öpüp kalçama vurdu

Güncelleme:

Adana'da yıllarca halalarının eşi H.İ.'nin istismarına uğradığını öne süren 3 kız kardeş, hukuk savaşı veriyor. Önce 26 yıl hapis cezası alan H.İ., Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından beraat etti. Kardeşlerden Tuğçe Y., "İlkokul 1'inci sınıftayken beni bisikletin ön tarafına oturttu, özel bölgeme dokundu. Defalarca kalçama dokunma, sarılma, zorla dudağımdan öpme, odamda giyinirken gizlice seyretme gibi eylemleri oldu. Bu durum 8 yıl sürdü" dedi.

Adana'da eşinin yeğenleri olan 3 kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 26 yıl ceza alan H.İ. (48), Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından yeniden yapılan yargılamada beraat etti. Ailenin avukatı karara itiraz ederken, kardeşlerden Tuğçe Y. (23), yaklaşık 2 yıldır Yargıtay'dan gelecek yeni kararı beklediklerini belirterek, "Her an karşıma çıkacakmış gibi hissediyorum. 'Çocuğun beyanı esastır denildi' ama bizim beyanımız esas alınmadı. Kendim, kardeşlerim ve dışarıdaki tüm çocuklar için tedirginim. Bu yüzden gereken cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

KARDEŞLER BİR BİR BAŞINA GELENLERİ ANLATTI

Kozan ilçesinde ailesiyle birlikte yaşayan Tuğçe Y., 2018'de annesine, 7 yaşından 15 yaşına kadar halasının eşi H.İ.'nin cinsel istismarına uğradığını söyledi. Konuşmaya şahit olan Tuğçe Y.'nin o dönem 6 yaşında olan en küçük kız kardeşi E.Y. (12) de aynı kişinin bir süredir kendisine de cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Ardından ortanca kız kardeş S.Y. (17) de H.İ.'nin istismarına uğradığını anlattı. Anne Canan Y. (40) ertesi gün savcılığa şikayette bulundu. Şikayetin ardından gözaltına alınan H.İ., işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

"YILLAR İÇERİSİNDE DEFALARCA KALÇAMA DOKUNDU, ZORLA ÖPTÜ"

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede mağdur 3 kız kardeşin ifadelerine dayanarak sanığın 'çocuğun cinsel istismarı', 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanması talep edildi. Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada mağdur Tuğçe Y. ifadesinde, "Sanık, halamın eşi olur. Tam tarih hatırlamıyorum. Fakat ilkokul 1'inci sınıftayken beni ve oğlunu bisikletle okuldan aldı. Beni bisikletin ön tarafına oturttu. Özel bölgeme dokundu. Daha sonraki süreçte yıllar içerisinde defalarca kalçama dokunma, sarılma, zorla dudağımdan öpme, odamda giyinirken gizlice seyretme gibi eylemleri oldu. Bu durum 8 yıl sürdü" dedi.

3 kız kardeşi hayattan soğutan istismar: Beni bisikletin önüne oturttu, zorla dudağımdan öpüp kalçama vurdu

"UTANDIĞIM İÇİN ANLATAMADIM"

Mağdur S.Y. ise ifadesinde sanığın izin günlerinde evde olduğunu, çocuk odasına girip çıkarken dudağından öptüğünü, kalçasına vurduğunu, bilgisayardan kadınların göğüslerine baktığını gördüğünü, çıplak kadın resimleri ya da videosu izlediğini, bu tarz davranışlarının sayısını hatırlamamakla birlikte evde birileri olmayınca genellikle böyle şeyler yaptığını, utandığı için uzun bir süre annesine bunları anlatamadığını belirtti.

"BU OLAYLAR YAŞANIRKEN ANA SINIFINA GİDİYORDUM"

Mağdur E.Y. ise sanığın kendisine sapıklıklar yaptığını, gösterilen resimlerden göğsünü kastederek o bölgelerine dokunduğunu, yine gösterilen resimlerden erkek cinsel organını kastederek sanığın o bölgelerini gördüğünü, dudağını ve yanağını öptüğünü, kendi cinsel bölgelerine dokundurduğunu ve daha ileriye gittiğini, bu olaylar yaşanırken ana sınıfına gittiğini, 6 yaşında olduğunu beyan etti.

"SUÇSUZUM" DEDİ

Sanık H.İ. ise üzerine atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini belirterek, "Eşim benden boşanmak istiyordu ben ise istemiyordum. Şart koşmak için bu tür iddialarda bulunduklarını düşünüyorum. Mağdurlara yönelik bir cinsel istismarım olmamıştır. Suçsuzum" dedi.

3 kız kardeşi hayattan soğutan istismar: Beni bisikletin önüne oturttu, zorla dudağımdan öpüp kalçama vurdu

"OLAY ANLATIMI, BEDEN DİLİ VE DUYGU DURUMU TUTARLI"

Mağdurların avukatı, mahkemeye S.Y.'nin beyanlarına itibar edilmesini engelleyecek akıl hastalığının olmadığı, mağdurun olayı anlatımı, beden dili ve duygu durum arasında bir tutarsızlık gözlenmediği, beyanlarının kurgu olduğu yönünde bir izlenim oluşmadığına dair raporu ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nın mağdur Tuğçe Y.'nin olaya bağlı olarak 'travma sonrası stres bozukluğu' tanısı konulduğu, maruz kaldığı iddia edilen cinsel istismar nedeniyle ruh sağlığının bozulduğuna dair raporunu mahkemeye sundu.

TOPLAM 26 YIL HAPİS CEZASI

Ara duruşmaların ardından 2019'un mart ayında görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanığa, S.Y.'ye yönelik sarkıntılık suretiyle 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 5 yıl 2 ay 15 gün, Tuğçe Y.'ye yönelik 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 10 yıl 5 ay, E.Y.'ye yönelik 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan ise 10 yıl 5 ay olmak üzere toplam 26 yıl hapis cezası verdi. Sanık avukatının itirazı üzerine karar Yargıtay'a taşındı.

YARGITAY'DAN BERAAT KARARI

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, sanık H.İ.'nin, toplanan deliller göz önüne alındığında 'çocuğun cinsel istismarı', 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarını işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraat verilmesini talep ederek kararı bozdu. Bunun üzerine ilk cezayı veren mahkeme, H.İ'nin beraatine hükmetti. Mağdur kız kardeşler ise avukatları aracılığıyla karara itiraz etti. Yaklaşık 2 yıldır Yargıtay'dan gelecek yeni kararı bekleyen kız kardeşler, H.İ'nin hak ettiği cezayı almasını istiyor.

"HER AN KARŞIMA ÇIKACAKMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Tuğçe Y. aile olarak çok zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "Bu uzun sürede sürekli olan bir şeydi. Biz onlara gittiğimizde, onlar bize geldiğinde istismara maruz kalıyordum. Özel bölgelerime dokunuyordu. Cinsel içerikli videolar izletiyordu. O süreçte kimseye söyleyemedim. Çocuktum ve babam duyarsa çok kötü olur, onu öldürür hapse girer diye korktum. Bana daha çok zarar verirse korkusuyla söylemedim. Ama süreç sonunda bu kişi dışarıda rahat bir şekilde dolaşıyor. Ben ve kardeşlerim ise dolaşamıyoruz. Biz hala korku içerisindeyiz. Her an karşıma çıkacakmış gibi hissediyorum. 'Çocuğun beyanı esastır' dendi ama bizim beyanımız esas alınmadı. Kendim, kardeşlerim ve dışarıdaki tüm çocuklar için tedirginim. Bu yüzden gereken cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.

"BERAATIN BOZULACAĞINA İNANIYORUZ"

Mağdur avukatı Abdurrahman Savaş ise, "Tuğçe ve kardeşleri hala iyileşmeye çalışıyorlar. Sanığın tutuklu olması bir nebze onları soğutmuş durumdayken Yargıtay'dan bu karar geldi. Kararı temyiz ettik. Kızlar, haklarını cesurca savunuyor. Tek dileğimiz toplum için tehlike arz eden bu kişinin bundan kolayca sıyrılmaması ve kararın emsal olması. Beraatın bozulacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yargıtay Adana 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (26)

Serhat Dere:

Aradan yillar gecmiş,23 yasina gelmisler nasil kanitlayacaklar,ayrica şuan 30 yasinda bir birey 10 yasindayken falan kisi tarafindan tacize ugradim derse nasil ispatlanacak hangikiz cocukken tacize ugramadik ki

57
379
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

ÖNCE BİR TÜRKÇE'Yİ TAM ÖĞREN.

yanıt226
yanıt31
Caner Alp:

Yoruma bak Allah akıl fikir versin

yanıt129
yanıt10
İbrahim Demirel:

Hangimiz çocukken istismara uğramadık ki adam daki genişliğe bak. Ne insanlar var şu memlekette

yanıt127
yanıt2
harun demirtaş:

At hrsızı

yanıt34
yanıt2
Halo Dayı:

bunu ispatlasınlar diye habere çıkmıyor. uyanın çocuğunuzun derdini sıkıntısını dinleyin diye örnek olsun diye haber yapıyorlar. çocuğunuza eğitim verin birisine bir tarafınızı elletmeyin uyanık olun dşye haber yapıyorlar.

yanıt53
yanıt3
cihan acar:

siz demi istismara uğradınız

yanıt16
yanıt5
Serhat Dere:

Merak ettigim durum şu lutfen cidi cvb verin:40 yasinda olan birisi 10 yasindayken tacize ugramissa aradan 30 sene gecmis 30 sene oncesi icin dava acabilir mi,diyelim acti iftira atmadigi ne malum vs vs.Turkce ogren demisler bana turk degilim ki suriyelim turkceyi sonradan ogrendim ve ogreniyorum daha lutfen saygi

31
87
yanıtYanıtla
Dilek Usta:

Rahat bırakın artık.

64
28
yanıtYanıtla
Emirhan YILDIZ:

şimdiye kadar ses etmemeleri şüpheli.adamın ayağını kaydırmak isteyen birileri var gibi

51
41
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title