Haberler

3. Pilotlar 2014 Çalıştayı

Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan THY Pilotu Akpınar: "Bu insanlar birilerinin fotoğrafını çekiyorlarmış gibi bizim uçuşa giden arkadaşlarımızın boy boy fotoğraflarını çekmişler.

Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk Hava Yolları (THY) Pilotu Murat Akpınar, "Bu insanlar birilerinin fotoğrafını çekiyorlarmış gibi bizim uçuşa giden arkadaşlarımızın boy boy fotoğraflarını çekmişler. Yani kaçıracakları biz değilmişiz. Bizden önce uçağı teslim alan bir ağabeyimiz ve onun yanındaki ekipmiş" dedi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Ali Sürmen Salonu'ndaki Türkiye Havayolu Pilotları Derneği'nin (TALPA) "3. Pilotlar 2014 Çalıştayı"na Lübnan'da kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk pilotlar Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca da katıldı.

Burada konuşan Akpınar, uzun yıllar çeşitli havayolu şirketlerinde görev yaptıktan sonra eşinin isteğiyle THY'de çalışmaya başladığını belirterek, "İnsanların tatile gittiği yerde, başımıza bu geldi. Uçaktan indiğim andan itibaren sezgilerimde birtakım yanlışlar olduğunu düşündüm. Murat (Ağca) ile ilk defa uçmama rağmen, indiğim andan itibaren yanımdaki kabin amiri de dahil olmak üzere sürekli bir şeylerin yanlış gittiğini anlatmaya çalıştım" diye konuştu.

Akpınar, Beyrut'ta kaçırıldıkları gün aynı yöne giden diğer uçaklardan daha önce havalimanına ulaştığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bizi götüren (kaçıran) insanlar, Beyrut'tan uçuş başlıyor, İstanbul'a gidiyoruz ve Beyrut'a ekip geri geliyor zannediyorlarmış. Hangimiz havaalanı çıkışında birileri fotoğraf çektirirken arkada fon olduğumuzda bunu ciddiye alır? Ben bugüne kadar hiç almamıştım. Ama bu insanlar birilerinin fotoğrafını çekiyorlarmış gibi bizim uçuşa giden arkadaşlarımızın boy boy fotoğraflarını çekmişler. Yani kaçıracakları biz değilmişiz. Bizden önce uçağı teslim alan bir ağabeyimiz ve onun yanındaki ekipmiş. Tek tek resimleri çekilmiş ve tek tek bütün ekibe dağıtılmış. Bunlar alınacak, şunlar bırakılacak. Kaptan budur. Yani bütün hazırlıklar yapılmış. Onlar da bizi ilk kez karşılarında görünce şaşırmışlar. Hatta biri bana 'kır saçlı, senden daha kısa boylu birini bekliyordum. Sen nereden çıktın' dedi."

- "Murat geçen hafta aslanlar gibi Beyrut'a gitti"

Kaptan Pilot Akpınar, bütün havacıların her türlü riski göze aldığını aktararak, "Bizim korkularımızın olma ihtimali yok. Murat (Ağca) kardeşim geçen hafta aslanlar gibi Beyrut'a gitti. Hiçbir şey de yok. 'Tanımadılar beni' diyor. Netice itibariyle ben de gitsem kimse tanımayacak" ifadelerini kullandı.

Akpınar, şunları söyledi:

"Buraya geldiğimiz zaman, Dışişleri Bakanlığımızla görüşme fırsatımız oldu. Ailelerimizle de görüştük. Burada nelerin geçtiğini öğrendik, sistemin nasıl ilerlediğini öğrendik. Bazı işlerin fazla ses getirmeden yapılması gerekiyordu. Fazla ses getirildiği zaman, gerçekten onlar çok seviniyorlardı. Bunu biz gözlerimizle gördük. Burada birtakım sesler yaratmak ve bir şeyler yapmak, bizim süremizi uzattı. Dışişleri Bakanlığının da bizi kurtarma süresini uzattı. Biz orada yutkunduk ve sabrettik. Aynı zamanda arkadaşlarım ve TALPA gibi herkes sabretti. Sabretmeseydik ve aceleci davransaydık, belki sonuçlar bu şekilde olmayacaktı. Daha farklı ve daha kötü olacaktı."

Pilot Ağca'dan teşekkür

Pilot Murat Ağca da kurtarılması için çaba sarf eden herkese teşekkür ederek, "Anneleri bizler için hatimler indirmişler. Adaklar adayıp kurbanlar kesmişler. Bunlar Türk milletinin samimi duygularıdır. Bunları gördüğümde mutlu oldum" dedi.

Kaçırılmalarının daha önceden engellenebileceği iddialarına katılmadığını anlatan Ağca, şunları kaydetti:

"Bu sadece geciktirebilecek bir faaliyetti.  Bizim tarafımızdan ya da bir güvenlik elemanı tarafından engellenmeye kalkışılsaydı, sonuçlarının muhtemelen ağır olacağı, insan kayıplarına gidebilecek bir durum söz konusuydu. Bizim yaşadığımız olay, tarihte pilotların kaçırılması açısından ilktir. Bundan sonra da bir sonuca gidilmek istendiğinde, sadece THY'nin değil diğer havayolu pilotlarının da kaçırılabileceğini herkesin bilmesi gerektiğini düşünüyorum." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Murat Akpınar Murat Ağca Lübnan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title