Haberler

3 Mahallesinde Sokağa Çıkma Yasağı Bulunan Silvan'da PKK'ya Operasyon Sürüyor -2

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Silvan İlçesi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor.

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Silvan İlçesi'nde PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar devam ediyor. İlçenin çevresindeki hakem tepelere tanklar konuşlandırılırken, bugün yaşanan çatışmalar sırasında roketatar evine isabet eden 33 yaşındaki Mukaddes Arbağ yaralandı. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Salı günü saat 05.00'den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK'lıların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle mahallelere giden polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine çatışmalar yaşandı. Dün PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte özel harekat polis memuru Necmi Çakır şehit olurken, bugüne kadar PKK'lı olduğu açıklanan Müslüm Tayyar ile 20 yaşındaki Sertip Polat, çatışmaların sürdüğü mahallelerde yoldan karşıya geçmeye çalışan 3 çocuk babası 24 yaşındaki Engin Gezici, ile kendisine yardım etmek isteyen halası 55 yaşındaki İsmet Gezici öldü.

Silvan'ın çevresinde bulunan hakim tepelere tankların konuşlandırıldığı görüldü. Güvenlik güçleri de sokağa çıkma yasağı bulunan Tekel, Mescit ve Konak mahallerinde kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için çalışmalarını sürdürürken çatışmalar yaşanıyor. PKK'lıların ateş açması üzerine çıkan çatışmalar yer yer devam ediyor. Mahallelerden patlama ve silah sesleriyle dumanlar yükseliyor. Tekel Mahallesi'nde çıkan çatışmalar sırasında bir roketatarın isabet ettiği evde 5 çocuk annesi Mukaddes Arbağ, yaralandı. Arbağ, ilk müdahalesi Silvan Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Silvan Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
title