Haberler

3 Işid'li Terörist Adliyeye Sevk Edildi

ESKİŞEHİR polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde eylem hazırlığı içerisinde oldukları öğrenilen 3 IŞİD'li, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

ESKİŞEHİR polisinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde eylem hazırlığı içerisinde oldukları öğrenilen 3 IŞİD'li, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Özel Harekat ve İstihbarat şubelerine bağlı ekipler tarafından geçen 28 Ekim'de düzenlenen operasyonda terör örgütü IŞİD mensubu oldukları belirlenen S.K. ve Ö.B. Eskişehir'de, O.T. ise Ankara'da yakalanmıştı. Gözaltına alınan 3 şüphelinin, kaldıkları Eskişehir ve Ankara'daki evleri ile Bilecik'te kullanılmayan bir köy evinde yapılan aramalarda 43 kilo amonyum nitrat, 16 dinamit lokumu, 47 kapsül, çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 9 metre uzunluğunda saniyeli fünye ve çeşitli uzunluklarda toplam 5 ayrı parçadan oluşan 42 metre infilaklı fünye, 12 kilogramlık tüpgaz ile bomba yapımında kullanılan daha bir çok malzeme ele geçirilmişti. Yetkililer ele geçirilen malzemelerle 7 canlı bomba eyleminin engellendiğini belirtmişlerdi. Eylemcilerin, büyükşehirlerde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım'da Atatürk'ün ölümünün 78'inci yıl dönümü törenlerini kana bulamayı planladıkları öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgulamaları tamamlanan 3 IŞİD üyesi bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title