Haberler

3 İle Havaalanı Geliyor, Kapıkule'ye Hızlı Tren Yapılacak

Güncelleme:

Hızlı trenin Kapıkule'ye kadar gideceğini söyleyen Bakan Elvan "Yozgat'ta, Rize'de havalimanı yapacağız. Trakya'da da bir ile havalimanı yapacağız." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, havacılık sektörünün gelişmeye devam ettiğini söyledi. Türkiye genelinde havalimanı inşasına devam edileceğini belirten Elvan, " Yozgat'ta, Rize'de havalimanı yapacağız. Trakya'da da havalimanı yapacağız." dedi. Elvan, hızlı trenin de Kapıkule'ye kadar getirileceğini söyledi.

KAPIKULE'YE KADAR HIZLI TREN

Elvan, bir başka önceliklerinin de Türkiye'ye sınır olan ülkelerin ve sınır kapılarının hem demiryolu hem de karayolu açısından güçlendireceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bulgaristan, Yunanistan bağlantımız, Habur, Gürcistan ile bağlantımız… Yani sınırımızda yer alan ülkelerle altyapı bağlantımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu çerçevede İstanbul'u Edirne üzerinden Kapıkule'ye kadar hızlı tren ile bağlayacağız. 2015 yılında bunun ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. Kapıkule'ye Bulgaristan sınırına hızlı tren ile bağlantıyı sağlamış olacağız. Mega projelerimiz arasında yer alan Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Köprümüz, bu köprü üzerinden geçecek demiryolu hattımız da bu hat ile bağlanacak. Yunanistan ile karayolu bağlantımızı güçlendiriyoruz demiryolu bağlantımızı baştan aşağı yeniliyoruz. Yunanistan tarafından da kendi demiryolunu güçlendirmesini bekliyoruz."

3 İLE HAVALİMANI YAPILACAK

Elvan, havacılık sektöründe de çok önemli gelişmelerin söz konusu olduğunu, bu yıl 166 milyon yolcu sayısına ulaşıldığını ifade ederek, "Kamu-özel iş birliğiyle havalimanları yapıyoruz, özel kesim marifetiyle yapılmasını sağlıyoruz. Yap-işlet-devret ile gerçekleştiremeyeceğimiz bölgesel nitelikteki havalimanlarını inşa ediyoruz, mevcut havalimanlarımızın modernizasyonunu sağlıyoruz. Mart ayında Ordu-Giresun havaalanını açacağız. Mayıs ayında Hakkari havaalanını arkasından Rize, Yozgat havalimanları gelecek, Trakya'da da havalimanı yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

2015 SONU 4G'YE GEÇİLECEK

Bu yıl 4G'nin ihalesine çıkmayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Elvan, "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumumuz ile Bakanlığımız çalışmalarını yürütüyor. Hedefimiz bu yılın ilk 3 ayı sonunda bunun ihalesini gerçekleştirmektir. İnşallah 2015 sonu itibarıyla 4G'ye de geçmiş oluruz" diye konuştu.

3 BÜYÜK LİMAN PROJESİ VAR

3 büyük denizde 3 büyük liman projelerinin bulunduğunu hatırlatan Elvan, denizcilik sektöründe gelecek dönemde ciddi canlanma söz konusu olacağını, bununla ilgili önlemler almaya başladıklarını söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Trakya Bölgesi Yozgat Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (44)

Dıransaz63Mobil-IOS:

Yozgatta 5 kişi var rizede 6 kişi. Boşuna masraf havaalanı

11
8
yanıtYanıtla
NiğdeliMobil-IOS:

Tüm ile havalimanı yapılması gerekli şu uzay çağında

10
8
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Bakin memnun olmayan arkadaslar chp ve saire partiler bir yer kurun orda hep birlikte bir birinizi yiyin bizi ugrastirmayin biz AKP yola devam memnun olmayalar def olur gider

11
6
yanıtYanıtla
Ömer:

Neymiş rize-artvin ortak havaalanı yapılacakmış. ne gerek var arkadaş. Ben artvin''den rize ye gittikten sonra bir saat sonra Trabzon''a da giderim. Trabzon bölge şehrimiz, üzerine rakip şehir oluşturmaya gerek yok. tamamen siyasi bir uygulama. . .

8
9
yanıtYanıtla
ArifmobilWeb@haberler.com:

Ardahan istanbul arası otobüsle 1 gün.yıllardır havaalanı istiyoruz ama maalesef sezimizi duyan yok.hizmet yoksa bizi gürcistana ermenistana veya rusyaya geri verin.bu ne zulümdür ey akp

14
2
yanıtYanıtla
Ismail SoylumobilWeb@haberler.com:

Demir yollarinin cogalmasi lazim her sehre tren baglantisi olmasi lazim mesala Nevsehire senede 3 milyon turist geliyor cogunlugu otobüsle otobüsler ücüncü dünya Ülkelerinde sehirler arasi yolcu tasiyor gelismis ülkelrde bu yolculuklar modern trenlerle Insallah benim ülkemdede her yere tren gari ve hava alani.

16
0
yanıtYanıtla
kadir KARASMobil-ANDROID:

Bugüne kadar yapılanlara da secim yatırımı dendi kim ne derse desin bu millet icin yapilan herşeye bir kulp takıldı ama ne derseniz deyin yapanlardan emeği gecen herkese tesekkur ederim

8
6
yanıtYanıtla
SEREN:

SİZ ANCAK OY ALDIĞINIZ YERE GİDERSİNİZ GEÇİN BU YALANLARI

9
5
yanıtYanıtla
cahit sağır:

rize- trabzon arası 74 km havaalanı yapıyorsunuz. gerek var mı? Trabzondan rizeye 1 saatte gidilir o zaman İstanbulun her ilçesine hava alanı yapılmalı

8
5
yanıtYanıtla
coşkun:

Rize stadı yaptınız, TIKLIM TIKLIM DOLU. . Vatandaş maça gidemiyor. . ??? Havaalanı yapın. . Yalnız ÇİM OLSUN. . Talep azlığından kapanırsa. . MERA OLARAK KULLANILIR. . ?? Kamu parası İSRAF EDİLMEMİŞ OLUR. .

11
2
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title