Haberler

"3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri" 11-12 Aralık'ta

Güncelleme:

Ege Üniversitesi dev organizasyonlara imza atmaya devam ediyor

Ege Üniversitesi, Ar-Ge, inovasyon ve gelişen teknolojiler konusunda öncülük misyonunu düzenlediği dev organizasyonlarla yerine getiriyor.

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri "Üniversite Patentlerinin Değere Dönüştürülmesi" ana temasıyla İzmirlilerle buluşacak.

Ege Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde, Elginkan Vakfı'nın desteği ve Üniversite- Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) işbirliği ile 11-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri"nde; üniversite patentleri yarışacak ve buluşlar yatırımcılara tanıtılacak. Etkinlikte üniversite-sanayi arasında ikili görüşmeleri yapılarak, farklı konularda söyleşiler, paneller ve sergiler yer alacak.

BULUŞTAN DEĞERE PATENT

"3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri"nin üniversiteler, sanayiciler, araştırmacılar ve yatırımcıların yanı sıra toplumun bilime ilgi duyan farklı kesimlerini de bir araya getirmesi bekleniyor.

AreGE3' ün temel amacı, Ar-Ge, bilim, teknoloji, inovasyon ve sınai mülkiyet hakları konularında farkındalık yaratmak ve sosyo-ekonomik gelişimde üniversite-sanayi işbirliğinin önemini vurgulamak. Geleceğe dönük stratejik ortaklıklar için ortamların hazırlanacağı etkinlik yoluyla Türkiye'nin geleceğinde üniversitelerin yeri ve katkıları sergilenmeye çalışılacak.

40 BİN TL ÖDÜL

"3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri" kapsamında Elginkan Vakfı'nın desteği ve Üniversite- Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) işbirliği ile üniversite patentlerinin yarışacağı "2. Üniversite Patentleri Sanayi ile Buluşuyor Patent Pazarı" etkinliği ve 40 bin TL ödüllü bir yarışma yapılacak. Elginkan Vakfı desteği ile düzenlenecek patent yarışmasına üniversite kaynaklı bilimsel çalışmalardan patent almış veya başvurusu kabul edilerek incelemesi devam eden tüm proje sahipleri, lisans, lisansüstü öğrenciler ve üniversitelerdeki tüm araştırmacılar başvurabilecek.

AreGE3 kapsamında Patent Pazarı ve Patent Yarışması ile bütünleşik olarak tasarlanan "Üniversite-Sanayi İkili Görüşmeleri"nde akademisyenler uzmanlık alanlarını, patentlerini, projelerini ve yeni fikirlerini sanayiye aktarma, sanayiciler ise projelerini hayata geçirmek için akademisyenler ile birebir görüşme imkanı yakalayacak.

TÜM ETKİNLİKLER HALKIN KATILIMINA AÇIK

Etkinlikte ayrıca farklı konularda söyleşiler, paneller ve sergiler yer alacak. Konusunda söz sahibi konukların katılacağı söyleşi ve panellerde, "Ulusal İnovasyon Modelleri", "Kuluçka Merkezlerinin Yerli Teknoloji Üretimine Katkısı", "Fikirden Ürüne Teknoloji Serüveni" ve "Geleceğin Teknolojileri" gibi konular tartışılacak.
Halkın katılımına açık olacak "3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri–AreGE3" hakkında detaylı bilgiye www.arege.ege.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

ege üniversitesi ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title