Haberler

3 Aralık'ta Engelleri Kaldırdılar!

Güncelleme:

Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nun atölye sınıflarında engelli öğrenciler, Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.

İstanbul Ümraniye'de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nun düzenlediği etkinlikte, Orta-ağır zihin engelli öğrencilerle Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri bir araya geldi.

KARDEŞ OKULLAR ENGELLİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Kardeş okullar Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nun atölye sınıflarında engelli öğrenciler ile bir araya gelerek çeşitli el yapımı ürünler hazırladı.


SEMİNER DÜZENLENDİ

Atölye çalışmalarında dekoratif ahşap boyama ve el dokuma gibi derslerde zihin engelli öğrencilere eşlik eden lise öğrencileri, etkinlik öncesi Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nun özel eğitim öğretmenleri tarafından verilen "En Büyük Engel Sevgisizliktir" adlı seminerle bilgilendirildi.


3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ

1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü "Uluslar arası Engelliler Günü" olarak ilan etti. Bu kararın ardından Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu üye ülkelerce 3 Aralık gününün "engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması" amacıyla tanınmasını istedi.


ENGELLİLERİN TOPLUM İÇİNDEKİ YERİ

Dünya engellilik raporuna göre dünya nüfusunun yaklaşık %15'ine karşılık gelen 1 milyardan fazla insan, bir tür engellilik ile yaşıyor. Türkiye'de ise nüfusun %12.29'u, yani hemen hemen 8,5 milyon kişi engelli olarak yaşamını devam ettiriyor. Ancak bu bireylerin çok azı toplum hayatında yer bulabiliyor.


Engelli bireylerin sosyal hayatla bağlantılarını arttırmak ve toplumun farkındalık düzeyini yükseltmek isteyen Ümraniye Şakire Hanım Özel Eğitim İş Uygulama Okulu yöneticileri ve öğretmenleri, düzenledikleri etkinlikle diğer öğrencilerin engelli bireylere bakış açısını değiştirmeyi hedeflediler.


Zihin engelli öğrencilerle birlikte bir günlerini atölye çalışması yaparak ve birlikte üreterek geçiren Ümraniye Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, bu anlamlı etkinlikte yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirttiler.





Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Engelliler Günü İstanbul Ümraniye Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title