Haberler

29 Eylül Dünya Kalp Günü

Türk Kalp Vakfı ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğiyle 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla korfbol gösteri maçı yapıldı.

Türk Kalp Vakfı ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğiyle 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla korfbol gösteri maçı yapıldı.

YTÜ'nün Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban, 100'ü aşkın ülkede 200'den fazla üye kuruluşla iş birliği içinde, kardiyovasküler hastalıklara bağlı erken ölümlerin 2025 yılına kadar yüzde 25 oranında azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.

Sekban, Türk Kalp Vakfının, Dünya Kalp Federasyonunun resmi üyesi olarak ülke genelinde kalp damar hastalıklarına karşı farkındalık oluşturma çalışmalarını sürdürdüğünü anlatarak, "Öncelikle toplumu kalp krizi belirtileri konusunda bilinçlendiriyoruz. Kalp krizi belirtileri ortaya çıkar çıkmaz, acil tıbbi yardım çağrılmaması kalp krizi tedavisinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Çünkü kalp krizi söz konusu olduğunda her saniye önemlidir. Biz de bu önemli gün dolayısıyla farkındalık yaratma çalışmaları çerçevesinde bir aktivite düzenledik." diye konuştu.

YTÜ Beden Eğitimi Bölümü Okutmanı Gülsüm Sonal da üniversite olarak Türk Kalp Vakfını ağırlamaktan ve önemli bir aktiviteye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, bazı manken ve oyuncuların da yer aldığı takımlar arasında korfbol maçı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Kalp Vakfı Davutpaşa Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title