Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çakacak, mesajında, Cumhuriyet'in, tarih boyunca "esaret zinciri" vurulamamış Türk milletinin, kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasıyla kurulduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını kaydeden Çakacak, "Cumhuriyet, her türlü imkansızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır." ifadesini kullandı.

Çakacak mesajının devamında şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, cumhuriyetine, demokrasisine ve milli iradesine yönelik tehditleri bertaraf edeceğini ve bu değerlerine son nefesine kadar sahip çıkacağını bugüne kadar tüm dünyaya göstermiş ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir. Millet olarak, büyük fedakarlıklar sonucu kurulan ülkemizin küresel ölçekte bir güç haline gelen konumunu, milletimizin sarsılmaz kardeşliğini bugün de yarın da aynı kararlılığı, azmi ve gücü sergileyerek koruyacak, geliştirecek ve buna mani olmak isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. Büyük bir gurur ve coşku içerisinde olduğumuz bu mutlu günde, başta cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Çakacak 29 Ekim Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
title