Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Hatay, Zonguldak, Adana, Gaziantep, Bilecik ile Kastamonu'da ''Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı'' düzenlendi.

Hatay, Zonguldak, Adana Gaziantep, Bilecik ile Kastamonu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı" düzenlendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin Atatürkçü Düşünce Derneği ile organize ettiği etkinlik Vali Ürgen Alanı'nda başladı. Ellerinde fenerler ve Türk bayrakları taşıyan çok sayıda kişi, marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Grup, burada saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale, Conkbayırı, Sakarya, Dumlupınar ve Kocatepe'de destan yazıldığını ve bunun sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu belirtti.

Savaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin karnında bebesi, kucağında çocuğu olan kadınların, tüyü bitmemiş gençlerin, Kara Fatma'ların, Ayşe Ninelerin, Fatma Bacıların ve Anadolu'da her noktasında şehit olan ataların hediyesi olduğunu ifade eden Savaş, "Dünyanın neresinde olursa vatanın bütünlüğünü, birliğini bozmaya, bayrağımızı ve cumhuriyetimizi zafiyete uğratmaya çalışanlar tarihteki sıkıntılı yerlerini alacaklar. Dünya döndükçe Türkiye Cumhuriyeti var olmaya ve ay yıldızlı Türk bayrağı göklerde dalgalanmaya devam edecek" dedi.

Yürüyüşe CHP Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Zonguldak

Zonguldak Belediyesince, gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, İstasyon mevkisinde toplanan vatandaşlar, ellerinde fener ve Türk bayraklarıyla valilik binası önüne kadar yürüdü.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 91. yılını kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Hayat, sevinci ve üzüntüleri beraberinde yaşatır. Özellikle bugün bu sevinci ve üzüntüyü birlikte hissediyoruz. Ermenek'te mahsur kalan 18 maden işçimize sağlıklı bir şekilde ulaşılmasını ümit ediyoruz" dedi.

Etkinliğe, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Adana

Adana'da ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Atatürk Parkı'nda toplandı.

Bir süre sonra yürüyüşe geçen gruptakiler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Mustafe Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atarak Ziyapaşa Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na geldi.

Kutlamalar, burada düzenlenen etkinliklerin ardından sona erdi.

Gaziantep

Gaziantep'te CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından düzenlenen yürüyüşe katılanlar Kırkayak Parkı'nda bir araya geldi. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Cumhuriyete her zaman sahip çıkacaklarını belirtti.

Emperyalizme karşı 91 yıl önce bütün yurttaşların el ele omuz omuza mücadele verdiğini ifade eden Gökdağ, "Bu birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" dedi.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve şiirlerin okunmasının ardından etkinlik sona erdi.

Bilecik

Bilecik'de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bilecik İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayına sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Edebali Stadyumu önünde toplanan grup, ellerinde bayrak ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

ADD Bilecik İl Başkanı Feyzi Köse, burada yaptığı konuşmada, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini belirterek, "Bizlere vatan olarak bırakan, başta kurtuluşumuzun kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla minnetle ve şükranla anıyorum. Onların bıraktığı cumhuriyete sahip çıkmak için meydanlardayız" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından sona erdi.

Kastamonu

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yaklaşık bir saat süren yürüyüşe, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Zonguldak 29 Ekim Bilecik Politika Güncel Haberler

title