Haberler

28. Ulusal Kimya Kongresi" Mersin'de Başladı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Kimya Derneğince düzenlenen "28. Ulusal Kimya Kongresi" Mersin'de başladı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Türkiye Kimya Derneğince düzenlenen "28. Ulusal Kimya Kongresi" Mersin'de başladı.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, kongre düzenlemenin belli bir birikim ve altyapı gerektirdiğini söyledi.

Yapılan kongrelerin sürdürülebilir olmasının önemine değinen Çamsarı, kongre yapmanın her üniversitenin asli bir görevi olduğunu kaydetti.

Bu tür organizasyonların üniversite öğrencilerine katkı sağladığını aktaran Çamsarı, şöyle devam etti:

"Bu kongre sentez, analiz ve yaşam bilimlerindeki araştırmacıları bir araya getirerek araştırma sonuçlarını geniş meslektaş kitlesinin eleştirisine açtığı gibi ortak bilimsel çalışmalara da zemin hazırlamaktadır. Ayrıca genç bilim insanlarının kıdemli meslektaşlarını tanımaları ve onları örnek almaları yönünden vesile olmaktadır. Bu tür kongreler akademik geleneklerin sürmesine de ciddi katkılar sunmaktadır. Mersin'de yapılıyor olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Kimya alanında gözden geçirilmesi gereken bazı şeyler var. Hem fen bilimleri hem sağlık bilimleri gibi ana dalların temelini oluşturan kimyanın bazı eksikliklerden dolayı iş alanında daralma görülmüş olabilir. Bunlar yapılan çalışmalarla ve gerekli başvuruların yapılmasıyla giderilebilir. "

Çamsarı, MEÜ'nün kimya alanında gerekli araştırma altyapısına sahip olduğunu ve bölümde bulunan laboratuvarla hem ulusal hem de uluslararası projelere katılım sağladıklarını ifade etti.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Nevzat Külcü ise kimya sektöründe yaşanan canlılığın üretime yansıması gerektiğini söyledi.

Kendi alanlarında bilimsel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Külcü, "Alanımıza devletin çeşitli teşvikleri var. Bilgi birikimi bakımından üniversitelerde altyapının iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu değerlendirmemiz gerekir." dedi.

Türkiye Kimya Derneği Başkan Yardımcısı Bahattin Yalçın da derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, Türkiye'de kimyanın geliştirilmesine yönelik bu tarz kongrelerin önemli olduğuna dikkati çekti.

Kongre, çeşitli sempozyumlarla 21 Ağustos'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mersin Üniversitesi Ahmet Çamsarı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title