Haberler

28 Şubat Davası

Emekli Tuğgeneral Yıldırım: "Telefon rehberinde rütbem yanlış yazılmıştır.

28 Şubat Davası sanığı emekli Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, "Telefon rehberinde rütbem yanlış yazılmıştır. Ben rehberin hazırlandığı dönemde Şırnak Silopi'de görevliydim. Rehberde ismimin neden BÇG plan subayı olarak geçtiğini anlamıyorum" dedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar savunmalarını yapmaya devam ediyor.

Muvazzaf olarak girdiği cezaevinden emekli bir subay olarak tahliye edildiğini belirten Yıldırım, cezaevinde 13 ayının çalındığını söyledi.

"Adalet topaldır, ağır ağır yürür, fakat gideceği yere ulaşır" diyen Yıldırım, hiçbir zaman hukuk dışına çıkmadığını kaydetti.

Genelkurmay Karargahı'nda çalıştığı 1996-1998 yılları arasında, yıllık izinleri hariç 16 ay boyunca Ankara'da hiç bulunmadığını ifade eden Yıldırım, daha sonra, Genelkurmay Lojistik Başkanlığı Lojistik Dairesi'nde görev yaptığını belirtti.

Yurt dışında görevlerde bulunduğunu, bölücü terör örgütü PKK'ya yapılan operasyonlara katıldığını anlatan Yıldırım, çalışmalarıyla ilgili çok sayıda takdir belgesi aldığını söyledi.

İddianamede delil olarak bulunan, BÇG isim listelerinin gerçek olmadığını savunan Yıldırım, imzasız belgelerin, doğru olup olmadığının teyit edilmediğini öne sürdü.

-"Bana da görev verilseydi kurmay binbaşı olarak bunu tartışmam söz konusu olamazdı"

BÇG giriş listesi ve telefon rehberinde isminin yer alması nedeniyle, söz konusu suçlamaya maruz kaldığını ileri süren Yıldırım,  "Telefon rehberinde rütbem yanlış yazılmıştır. Ben rehberin hazırlandığı dönemde Şırnak Silopi'de görevliydim. Rehberde ismimin neden BÇG plan subayı olarak geçtiğini anlamıyorum" dedi.

BÇG'nin kuruluş ve faaliyetlerini, savcılıkta kendisine gösterilen belgelerden ve sonrasında yaptığı araştırmalardan öğrendiğini ifade eden Yıldırım, "MGK kararları doğrultusunda, Genelkurmay Karargahı'nda kurulan BÇG'nin, yasal olarak faaliyetler yaptığını değerlendirmekteyim. Eğer bana da o tarihlerde görev verilseydi, benim kurmay binbaşı olarak bu görevi tartışmam söz konusu olamazdı" dedi.

BÇG'de çalışanlara verilen takdirler listesinde de isminin bulunmadığını savunan Yıldırım, bu haksız dava nedeniyle çok sevdiği üniformasını cezaevinde çıkarmak zorunda kaldığını savundu.

-"Suçlamaları kabul etmiyorum"

" 28 Şubat'ın gerçek mağdurları, benim gibi en az bir yıl isimsiz imzasız belgelerle tutuklu kalmış, hak kayıplarına uğramış, hayatlarını kaybetmiş sanıklardır" iddiasında bulunan Yıldırım, BÇG'nin kuruluşunun ve faaliyetlerinin yasal olduğunu düşündüğünü ancak çalışmalarına katılmadığını, herhangi bir faaliyetinde bulunmadığını, amirlerinden BÇG ile ilgili emir almadığını söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen Yıldırım, beraatini istedi.

Bu arada, Yıldırım savunmasını yaparken, Balyoz Davası kapsamında hükmen tutuklu bulunan 28 Şubat davası sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, duruşma salonuna getirildi.

-"Tam tersine darbeyi önlemiştir"

Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve Yıldırım'ın avukatı Ömer Çelikkesen, iki müvekkilinin de savunmasını yapacağını söyledi. 28 Şubat Davası'nın "siyasi intikam davası" olduğunu ileri süren Çelikkesen, iddianameyi eleştirdi.

28 Şubat döneminin komuta yönetiminin darbeyle suçlanmasının, akıl ve mantıkla izah edilemeyeceğini savunan Çelikkesen, "Şartlar uygun olduğu halde TSK darbeyi aklından bile geçirmemiş tam tersine önlemiştir" dedi.

Müvekkillerinin, BÇG'de yer almadığını, emir komuta zinciri işleyişi içerisinde hareket ettiğini öne süren Çelikkesen, hükümeti düşürme gibi bir amaçlarının olmadığını ifade etti.

Çelikkesen,  9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in "tanık" olarak dinlenmesi talebinde bulundu.

Duruşmaya ara verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ali Yıldırım 28 Şubat Silopi Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title