Haberler

26 Bin Öğrenciye Satranç Takımı Dağıtıldı

Kocaeli'nde 26 bin öğrenciye satranç takımı dağıtıldı- Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi" kapsamında birinci sınıf öğrencilerine 26 bin 555 satranç takımı hediye edildi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi" kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 26 bin 555 satranç takımı dağıtıldı.

Kocaeli'nde 26 bin öğrenciye satranç takımı dağıtıldı- Kocaeli Büyükşehir Belediyesince "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi" kapsamında birinci sınıf öğrencilerine 26 bin 555 satranç takımı hediye edildi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi" kapsamında ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 26 bin 555 satranç takımı dağıtıldı. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, projenin yarınların emanetçisi genç kuşakları zihinsel gelişimilerine katkı sağlayan satranç sporuyla buluşturduğunu söyledi.Kentte devam eden büyük yatırımlar olduğunu belirten Güzeloğlu, " Türkiye, büyük bir geleceğe kararlı, emin ve güvenli adımlarla yürüyor. İnşallah bu hedefi gerçekleştirecek çocuklarımız ve gençlerimizi de bu süreç içinde böylesi anlamlı hizmet ve projelerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay da en önemli hedeflerinin, çocukların satrancı tanıması ve öğrenmesi olduğunu kaydederek, Türkiye'de en fazla lisanslı satranç sporcusunun Kocaeli'nde bulunduğu bilgisini verdi.Satrançla tanıştırdıkları çocukların gelecekte uluslararası arenada Türkiye'yi temsil edeceğine dikkati çeken Tülay, "Çocuklarımızın bedensel ve zihinsel gelişimine önem veren yatırımları yapan belediyelerin sayısı arttıkça satrancın ülke genelinde yayılmasından ziyade, doğru nesiller yetişmesine destek vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da en büyük görevlerinin çocukları geleceğe en güzel şekilde hazırlamak olduğunu söyledi."Onlar hem beden hem de ruh sağlığı yönünden geleceğe iyi hazırlansın, kötüye gitmesin, asla kötü alışkanlığı olmasın' diye biz bu projeleri yapıyoruz" diyen Karaosmanoğlu, "Eğer bir boşluğu siz güzel şeylerle doldurmazsanız, farklı şeyler oraya gelip yerleşebilir. Onun için hep faydalı şeylerle hayatımızı dolduracağız. Çocuklarımızın edineceği alışkanlıklar çok önemli. Küçük yaşlardaki alışkanlıklar ömür boyu sürer gider. Onun için görevimiz, en büyük zenginliğimiz yavrularımızı yetiştirmektir" ifadesini kullandı. .......

Kaynak: AA / Güncel

Osman Hamdi Bey Türkiye Gebze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title