Haberler

25 Ülkeden Turizm Temsilcileri Paris'te Hayatını Kaybedenler İçin Dua Etti

4 kıta, 25 ülke, 52 belediyeden belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 180’e yakın turizm temsilcisi, Mersin’in Silifke İlçesinde Azize Tekla Kilisesini ziyaret ederek Paris’te hayatını kaybedenler için dua etti.

4 kıta, 25 ülke, 52 belediyeden belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 180'e yakın turizm temsilcisi, Mersin'in Silifke İlçesinde Azize Tekla Kilisesini ziyaret ederek Paris'te hayatını kaybedenler için dua etti.

Dünyanın kardeş şehirlerinin buluştuğu ve dünya turizminin masaya yatırıldığı '1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'ne katılan Dünya Turizm Konseyi Başkanı Michael Frenzel ve Almanya Eski Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit ile 4 kıta, 25 ülke, 52 belediyeden aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 180'e yakın turizm temsilcisi, Mersin'in Silifke İlçesinde Azize Tekla Kilisesini ziyaret etti. Merkezi Federal Almanya'nın Hannover kentinde bulunan Kardeş Şehirler Turizm Birliği'nin ilk buluşmasının, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Mersin'de gerçekleştiğini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi, Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Turizm Platformu işbirliğinde Erdemli ilçesi Kargıpınarı Mahallesi'ndeki Wonasis Aqua Resort Otel'de yapılıyor. Zirve, dünyanın dört bir yanından Mersin'de bir araya gelen belediye başkanları ve turizm temsilcilerinin, gerek destinasyon geliştirme gerekse müşterek pazarlama ve tanıtım çalışmaları konusunda yeni bir başlangıcın ilk adımlarını atmaları açısından önem taşıyor" dedi.

Mersin'de ilk defa böylesine geniş kapsamlı bir etkinliğin gerçekleştiğini belirten Başkan Kocamaz, "Aslında bu etkinlik dünyada bir ilktir. 'Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi' adı altında Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret Odası ve Turizm etrafında birleştirmek ve birlik oluşturmak istiyoruz. Bu vesile ile insanların birbirlerini daha yakından tanıması, kültürlerini daha yakından tanıması ve turizmin geliştirilmesine yönelik katıklar sunulmasını istiyoruz. Tabi bunların en üstünde ki amaç ise dünya barışına katkı koyabilmektir. Her gün yeni yeni olaylarla dünya sarsılıyor. Dün akşam Paris'te yaşanan olay bir insanlık dramıdır. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Bu düşüncelerle insanları bir araya getirmek istiyoruz. Barış ve kardeşlik ortamının geliştirilmesine katkı koymak istiyoruz. Bu arkadaşlarımız Mersin'i ziyaret etti. Yapılan çalıştay sonrası Mersin'i tanıtmak istiyoruz. Onun için tarihi yerlerimizi ören yerlerimizi kültür değerlerimizi gelen misafirlerimize göstermek istedik. Tarsus'tan sonra bugün Silifke'de tarihi ve ören yerleri gezdik" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Almanya Silifke Berlin Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title