Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü'ne Doğru

Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde ve demokrasi bilincinin genç beyinlere yerleşmesinde en büyük görevin öğretmenlere düştüğünü belirtti.

Türkiye'yi Cumhuriyetin 100'üncü yılına hazırlayan, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için mücadele eden öğretmenlerin, 81 ilde en ücra köylere kadar büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirdiğini kaydeden Yılmaz, "Eski bir öğretmen olarak bu mesleğin sadece ücret için yapılan bir meslek olmadığını, aşkla sevgiyle yapılan bir meslek olduğunu çok iyi biliyorum. Bize bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olacak kadar öğretmenlerimizin kıymetini bilen bir bilinçle, onların karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir medeniyetin temsilcileriyiz." ifadesini kullandı.

Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ile 2071 vizyonlarının hayata geçmesinde ve dünyanın güçlü ülkelerinden biri haline gelmesinde öğretmenlere büyük görevler düştüğünü vurgulayarak şunları kaydetti:

"Milletimizin medeniyet yürüyüşünü de Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün 'yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır' sözünü esas alan öğretmenlerimizin azmi ve gayretiyle sürdürüyoruz. Bu düşünceler doğrultusunda, her iklim ve coğrafyada görevlerini özveriyle idame ettiren, yarınlarımızı aydınlatan cefakar meslektaşlarıma, öğretmenlerimize bu önemli günde saygılarımı bir kez daha sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ise öğretmenlerin, millet ve toplumun yarınları ile Türkiye'nin geleceğinin inşasında en önemli paylardan birisine sahip olduğunu bildirdi.

Hedeflerine koşar adım ilerleyen Türkiye'de, bugün belirlenen hedefleri yarın millet adına gerçekleştirecek olanların kutsal mesleklerine büyük bir saygı ve özveriyle bağlı öğretmenlerin çabaları ve attıkları tohumlar üzerinde yeşeren nesiller olacağını dile getiren Ateş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim, yalnızca belirli bir alanda değil, toplumumuzun, sosyo-ekonomik yaşantımızın, gelişme ve kalkınma mücadelemizin her alanında ciddi bir yere ve öneme sahiptir. Bizler iş dünyası olarak, her zaman ve dönemde bunun bilincinde olduk. Bu vesileyle, eğitim camiamıza ve mesleğini sevgiyle, bağlılıkla ve fedakarlıklarla icra eden öğretmenlerimize en derin saygı ve şükranlarımızı ifade ediyor, kendilerinin bu güzide günlerini kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Yılmaz Türkiye Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title