Haberler

23. Ulusal İmmünoloji Kongresi

Güncelleme:

Türk İmmünoloji Derneği tarafından düzenlenen 23. Ulusal İmmünoloji Kongresi, Antalya'da başladı.

Antalya'da başlayan kongrede, edinsel immün yanıt, yaşlanma, akılcı ilaç kullanımı, enfeksiyon ve bağışıklama gibi konular ele alınacak Türk İmmünoloji Derneği tarafından düzenlenen 23. Ulusal İmmünoloji Kongresi, Antalya'da başladı.

Türk İmmünoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz, immünolojinin bağışıklıkla ilgili bir bilim dalı olduğunu, hastalıkların temelinde yatan mekanizmaların aydınlatılmasında bu alandaki gelişmelerin çok önemli yer tuttuğunu kaydetti.

Temel immünoloji alanındaki gelişmelerin tüm klinik alanların gelişimine temel teşkil ettiğini vurgulayan Deniz, konusunda söz sahibi ulusal ve uluslararası bilim insanlarının kongreye katılarak immünolojideki son gelişmeleri katılımcılarla paylaşacağını ifade etti.Türkiye'de immünoloji alanında çok önemli araştırmalar ve çalışmaların yapıldığını dile getiren Deniz, 2018 Avrupa İmmünoloji Kongresi'nin de Türk İmmünoloji Derneği ev sahipliğinde İstanbul'da düzenleneceğini bildirdi.

Kongrenin düzenleme kurulu başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut da temel ve klinik immünolojideki son gelişmelerin tartışılacağı kongrede, bu alanda hizmet veren sektörün bir araya getirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Edinsel immün yanıt, timik epitelyal hücreler ve yaşlanma, HPV aşılarında güncel gelişmeler, tolerans ve otoimmünite, tümor immünolojisi, alerji ve inflamasyon, nöroimmünoloji, akılcı ilaç kullanımı, enfeksiyon ve bağışıklama gibi konuların ele alınacağı kongre, 30 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title