Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Artık her zamankinden daha fazla 23 Nisan'ın felsefesine sahip çıkma ve onu yaşatma sorumluluğumuz vardır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Artık her zamankinden daha fazla 23 Nisan'ın felsefesine sahip çıkma ve onu yaşatma sorumluluğumuz vardır. 97 yıldır kendi kaderini kendi belirleyen Türk milleti, ülkesinin bölünmez bütünlüğü ve tam bağımsızlığı mücadelesine sonuna kadar devam edecektir." değerledirmesinde bulundu.

Torun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılmasının, Türk halkını aydınlığa çıkaran süreçteki en önemli kilometre taşı olduğunu belirtti.

Atatürk tarafından Anadolu'da başlatılan hareketin, ulusun büyük özverisi ve kararlılığıyla zafere ulaştığını vurgulayan Torun, "Tam bağımsız, ulus egemenliğine dayanan, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Cumhuriyetle birlikte ulus istencini hiçe sayan çağ dışı yönetim biçimi ortadan kaldırılmış, ülke yönetimine gelecekleri özgürce belirleme hakkı tüm yurttaşlara tanınmıştır." ifadelerini kullandı.

Hakkını koruyabilmenin gururunu yaşayan Türk ulusunun, kendisini yok saymak isteyenlere, yurduna göz dikenlere tarih önünde en güzel yanıtı verdiğini ve vermeye de devam edeceğinin altını çizen Torun, şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki hiç kimsenin boyunduruğu altına girmeyen Türk ulusu, kendi egemenliğini hiçbir sebeple hiçbir şekilde terk etmeyecek, iade etmeyecek, kimseye vermeyecektir. Bunu her şeyden önce, Yüce Atatürk tarafından 23 Nisan'ı armağan ettiği çocukları için yapacaktır. Şüphesiz, Türkiye Cumhuriyeti aydınlık yarınlara Cumhuriyete inanan kuşakların ve kurumların çabalarıyla ulaşacak ve sonsuza değin yaşatılacaktır.

Artık her zamankinden daha fazla 23 Nisan'ın felsefesine sahip çıkma ve onu yaşatma sorumluluğumuz vardır. 97 yıldır kendi kaderini kendi belirleyen Türk milleti, ülkesinin bölünmez bütünlüğü ve tam bağımsızlığı mücadelesine sonuna kadar devam edecektir."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Torun, "Bizlere bağımsız bir vatan, çağdaş bir devlet bırakan Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz saygı ve gönül borcuyla anıyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Seyit Torun 23 Nisan Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title