Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Yağlıdere ve Güce ilçelerinde tören düzenlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Yağlıdere ve Güce ilçelerinde tören düzenlendi.

Yağlıdere'de Mustafa Kemal İlkokulunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam etti.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları gösterileri de yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Soylu, 23 Nisan 1920'nin ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin toplandığı gün olduğunu hatırlatarak, 23 Nisan'ın ulusun yönetme yetkisini kullanmaya başladığı gün olduğunu söyledi.

Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O tarihten sonra ülkenin yönetimi ile ilgili kararlar bu meclis tarafından alınmış ve ulusal kurtuluş savaşımız bu meclis tarafından başarıyla yönetilmiştir. 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir. Çünkü bugünün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bugünün çocuklarıdır."

Törene, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Günaydın, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Levent Bozan, İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Güce ilçesinde ise belediye binası önünde gerçekleştirilen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtına çelenk kondu.

Zübeyde Hanım Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde devam eden törende öğrenciler Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirdi.

Törende, ilçede düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Proğrama Güce Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, Garnizon Komutanı Salim Aydoğdu, Emniyet Amiri Ferit Öge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Altan Ekmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yağlıdere 23 Nisan Türkiye Güce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title