Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mersin ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mersin ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanında başlayan etkinlik, Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlik, Marina Amfi Tiyatro'da devam etti.

Buradaki etkinliklerde bir öğrenci, "23 Nisan" isimli şiir okudu. Daha sonra okullar tarafından hazırlanan halk oyunları ve dans gösterileri sunuldu, ayrıca TRT Çocuk Korosu da mini bir konser verdi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, etkinlikler sonunda Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere madalya taktı.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından bisiklet kullanımının artırılması amacıyla Mersin'de çocuklara dağıtılmak üzere gönderilen 500 adet bisikletten 20'sinin dağıtımı da yapıldı.

Çakacak, gazetecilere yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı çocuklarla aynı heyecanı paylaştıklarını ve böyle bir günde çocuklarla buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Etkinliğe, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, gaziler, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Gülnar

Gülnar İlçesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.

Kutlamalar, ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Buradaki kutlamalar sırasında öğrenciler, Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can (27) için pankart açtı.

Açılan pankartlarda, "Gülnar şehidiyle gurur duyuyor", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Cihangir Can ruhun şad olsun" yazıları yer aldı.

Kutlamalar, Gülnar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde devam etti. Buradaki kutlamalarda öğrenciler, şiirler okudu ve çeşitli halk oyunları gösterileri sundu.

100. Yıl İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu jimnastik gösterisi ve Cumhuriyet İlkokulu izci grubunun sahneye uyarladığı "Çanakkale" isimli gösteri ise büyük beğeni topladı.

Kutlamalar, çeşitli alanlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

-Silifke

Silifke Meydanında düzenlenen etkinlik, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Şevket Cinbir, çocukların bu milletin yarınları olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu.

Etkinlik, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterilerin izlenmesiyle son buldu.

Törene, Silifke Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Özcan, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, veliler ve öğrenciler katıldı.

-Tarsus

Tarsus Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Hasan Karamehmet İlkokulu'nda devam etti.

Buradaki etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu.

Etkinliğe, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Garnizon Komutanı Vedat Topak, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şevket Can 23 Nisan Silifke Mersin Güncel Haberler

title