Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

BOLU/KOCAELİ/SAKARYA/ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bolu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta kutlandı.

BOLU/KOCAELİ/SAKARYA/ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bolu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak'ta kutlandı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesindeki Vilayetler Hizmet Birliği Şefkat Anaokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Anaokulu öğretmeni Serap Doğan'ın sunuculuğunu yaptığı törende, okul müdürü İncilay Ersoy günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Anaokulu öğretmenleri Serap Doğan, Esma ülkü Macun, Gülçin Topal Bağ, Elif Saltık, Elif Özer Bağçe, Şeyda Gündoğan ve Nesrin Çoruh'un hazırladığı Kelebekler, Penguenler, Yunuslar, Minik Kuşlar, Tavşanlar, Uğur Böcekleri ve Aslanlar sınıfındaki minik öğrenciler, çeşitli oyun ve gösterilerle mini defile sundu.

Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye öğrencilere madalyaları okul müdürü Ersoy tarafından takdim edildi.

Rektör Elmas'ın mesajı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920'yi, ulusa çocuk bayramı olarak armağan ettiğini belirterek, "Hem ulusun geleceği olan çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni, hem de dünya barışına verdiği önemi göstermiştir." ifadelerine yer verdi.

Bayramın, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu vurgulayan Elmas, mesajında şunları kaydetti:

"Bu bayram, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır. Bugün insanlığın ortak hayali savaş, baskı ve şiddetten arındırılmış barış ve huzur dolu bir dünyada yaşamaktır. Bu dünyayı yüreklerindeki sevgi tomurcukları ile yeşertecek olan çocuklarımızın her türlü olumsuzluktan uzak, sevgi ve güven dolu bir ortamda yetiştirilmesi noktasında hepimize düşen sorumluluğun bilinci ile, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

Kocaeli

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunmasının ardından Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Daha sonra Kaymakam Hikmet Özbağcı İlkokulunda tören düzenlendi.

Törene Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Çakır, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bolu

Hükümet Konağı önündeki törene Mudurnu Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Başer, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende gaziler derneği üyesi yürüyüş gerçekleştirdi.

Zonguldak

Alaplı Spor sahasındaki törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Arife Çevik, Atatürk'ün bu önemli tarihi geleceğin teminatı çocuklara armağan ettiğini belirterek, "23 Nisan, milletin kendi kaderini kendi eline aldığı, var olma ve yok olma savaşı verdiği, imanı tam kahraman bir ulusun şaha kalktığı, haklarını kazanarak egemen olduğu ve bunu bütün dünyaya ilan ettiği bir gündür. Bugün, altı çizilmesi gereken bir gündür. Bugün, altı o kadar çizilecekti ki hiç unutulmayacaktı. Öylede oldu. Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli tarihi en değerli varlığı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek anlamına anlam kattı." diye konuştu.

Tören, öğrencilerin halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Bolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title