Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "23 Nisan 1920, milletimiz açısından tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "23 Nisan 1920, milletimiz açısından tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Bu tarih ülkemizin dört bir yandan işgali karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 23 Nisan 1920'nin Türk milleti açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu tarih ülkemizin dört bir yandan işgali karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir." ifadesini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Türk milletinin önünde yepyeni bir ufuk açıldığını ve bu sayede yeni bir rota, yeni idealler ve yeni hedefler doğduğunu vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bu ideal ve hedeflerin ilk adımı olarak, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesine dayalı, demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri atıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin siyasi varlığının hem kalbi hem de beyni mahiyetindedir. Yüce meclisimiz, geçmişte nasıl ki bu ülkenin istiklalini sağlamış ve istikbalini yeşertmişse bugünden sonra da milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı parlak kılmaya ve güçlendirmeye devam edecektir."

Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı günün, milletimizin gurur ve coşku günü olduğunu anımsatan Karaaslan, şu görüşlerini paylaştı:

"Dünya çocuklarının da katımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün ve milletimizin çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Çocuklarımız ülkemizin geleceği, milletimizin umududurlar. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

Kaynak: AA / Politika

Çiğdem Karaaslan AK Parti 23 Nisan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title