Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, bugün dünyanın belli yerlerinde hala ağlayan çocuklar olmasının tüm dünyanın, insanlığın ayıbı olduğunu belirtti. "Yüzleri umutsuzlukla, acıyla, ızdırapla dolu masum çocukların, boylarından büyük acılarla karşı karşıya olmaları beni gerçekten çok hüzünlendiriyor" diyen Şahin, "Çocukların o saf ve masum bakış açılarıyla dünya çok daha güzel. Biraz onların gözünden bakabilsek aslında bugün dünyada ne açlık çeken insanlar, ne de zulüm altında gözyaşları dinmeyen çocuklar, analar olmayacağına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Şahin, cumhuriyetin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu 23 Nisan gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edişinin üzerinden tam 96 yıl geçtiğini hatırlattı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Çocuklara hediye edilen bu gün; bir milletin özgürlük uğruna ölüm kalım mücadelesi veren bir milletin iradesini temsil edecek Birinci Büyük Millet Meclisini açarak egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesine dayalı demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri aslında bugün atılmıştır. Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde dönüm noktası olan bu günü Atatürk gerçekten de büyük bir öngörü ile çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramıdır." AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Nejat Koçer ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 96 yıldır daha demokratik ve çoğulcu bir anlayışla, özveriyle, gayretle çalıştığını ifade etti.

Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün TBMM'nin kuruluş gününü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesinin son derece anlamlı olduğunu belirten Koçer, "Zira en değerli varlıklarımız çocuklarımız, ümitlerimizin, hedeflerimizin, geleceğimizin güvencesidirler. Yarınlarımızı teslim edeceğimiz yöneticilerimiz, bugünün çocukları olacaktır. İnanıyorum ki güçlü Türkiye'nin başarılı çocukları, bugünün Türkiye'sini, ortaya koyacakları katkıyla çok daha ileriye taşıyacaklardır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Uzer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkündür. İnşallah çocuklarımız çok daha güvenli, barış ve sevgi içinde yaşarlar. Hepimize yetecek kadar mutluluk var. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıl dönümünü idrak ettiğimiz 23 Nisan günü, ilelebet milli tarihimizin en parlak sayfalarından biri olarak anılacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Fatma Şahin Gaziantep 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title