Haberler

23 Nisan Kutlamaları Anıtkabir'de Başladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ilk adresi Anıtkabir oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ilk adresi Anıtkabir oldu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır" ifadelerini yazdı.

TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada da tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının Ankara'daki ilk adresi Anıtkabir oldu. Anıtkabir'deki törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay, bakanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP'yi temsilen Muş Milletvekili Sırrı Sakık ve milletvekilleri katıldı. Çiçek başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'deki töreni Aslanlı Yol'dan yürüyerek başladı. Devlet erkanının yürüyüşü sırasında Ankara'nın dört bir tarafındaki okullardan gelen öğrenciler, heyeti ellerindeki Türk bayraklarını havaya kaldırarak selamladı. Çiçek'in Atatürk'ün mozolesine kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan ve üzerinde TBMM Başkanlığı yazan çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çiçek başkanlığındaki heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

-"ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ÜLKE HALİNE GELEBİLMEK TEMEL AMACIMIZ"-

Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajda, Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştireceğini, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacağını belirterek, milli egemenlik anlayışını güçlendirmenin, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmenin temel amaçlarını olduğunu kaydetti.

Çiçek, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk!

İlk başkanlığını yaptığınız TBMM'nin, 94. açılış yıldönümünde huzurlarınızda bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Öncülüğünüzde açılan Meclisimiz, düşmanı ülkemizden kovmuş, Cumhuriyetimizi kurmuş ve milletimize onurlu bir tarih bırakmıştır. TBMM olarak, bugün de ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve bize hedef olarak gösterdiğiniz muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkması için çalışıyoruz. Milli mücadelemizde gösterdiğiniz büyük ruh, kalkınma idealiniz ve büyük başarılarınız bize ilham vermektedir. Ülkemiz hedeflerini gerçekleştirecek, daha kalkınmış ve modern bir ülke olacaktır. Milli egemenlik anlayışını güçlendirmek, daha demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir ülke haline gelebilmek temel amacımızdır. Yaptıklarınız ve milletimize bıraktıklarınız için daima minnet ve şükran duyuyor, daha büyük işler yapmak için kendimizde heyecan hissediyoruz. Aziz ruhunuz şad olsun."

Devlet erkanının Anıtkabir'den ayrılmasının ardından Anıtkabir, vatandaşların ziyaretine açıldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Cemil Çiçek Anıtkabir 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title