Haberler

23 Nisan İsveç'te Coşkuyla Kutlandı

İsviçre’de, her yıl kutlanan Türk Kültür Festivali, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte coşkuyla kutlandı.

İsviçre'de, her yıl kutlanan Türk Kültür Festivali, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte coşkuyla kutlandı.

İsveç'in Malmö şehrinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve iki gün süren Türk Kültür Festivali İskandinavya'nın en eski ve en büyük kültür etkinliği olma yolunda hızla ilerliyor. 2008 yılından bu yana MUST Malmö Genç Türkler Derneği tarafından organize edilen festivallerde mehter takımından halk oyunlarına, tanınmış sanatçılar Özgün'den Zeynep'e, Haluk Levent'ten Emre Kaya'ya kadar bir çok isim gurbetçilerle buluştu. Bu yıl düzenlenen etkinliğe Türk vatandaşların yanı sıra İsveç ve Danimarka halkı katıldı. Kasım Alper Özdemir'in semazenler eşliğinde yorumladığı Mevlana şiirleri ilgiyle izlenirken, İsveçli çocukların ve Türk çocuklarının halk oyunları etkinliğe renk kattı. Timur Sakka, Dj Adem, Behrang Miri, Ayda ve Lara seyircilere muhteşem bir müzik ziyafeti sunarken, seyircilerde şiirler türküler ve halk oyunlarıyla festivale eşlik etti. Türk ve İsveç bayraklarının yanı sıra Kerkük, Türkmeneli, Azerbaycan, KKTC, Makedonya bayraklarının asılı olduğu etkinlikler izleyenler tarafından tam not aldı.

İsveç basınının takip ettiği festivalde kurulan stantlarda Türk mutfağına özgü tatlar tanıtıldı. Etkinlik komitesinde görevli MUST yöneticilerinden Bilal Karabudak, etkinliği her yıl gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Türk Kültür Festivalini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına ve ülkemiz çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tarihlerinde kutlayarak çifte bayramı, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yaşatmak için düzenliyoruz. Bize, Malmö Belediyesi ve çeşitli kuruluşlar destek oluyor. Amacımız yeni neslin ve özellikle çocuklarımızın kendi öz kültürlerini, gelenek ve göreneklerini unutmamaları ve İsveç-Türkiye kardeşliğini ileri seviyeye taşımak" dedi. - MALMÖ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

23 Nisan İsviçre Malmö İsveç Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title