Haberler

22. Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı

Fas'ın Kazablanka kentinde 44 ülkeden 660 yayınevinin katılımıyla düzenlenen 22. Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı başladı.

Fas'ın Kazablanka kentinde 44 ülkeden 660 yayınevinin katılımıyla düzenlenen 22. Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı başladı. Fuarın resmi açılışı, Fas Kralı 6. Muhammed'in kardeşi Prens Mevla Raşid tarafından dün akşam saatlerinde basına kapalı gerçekleştirildi.

Kültür Bakanı Muhammed el-Emin es-Sebihi, fuar merkezinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitap fuarının Fas kültürünü tanıtmak için bir fırsat ve katılımcı ülkeler arasında güçlü bir kültürel istasyon olduğunu belirtti.

Fas'ta kurulan kültürel merkezin Afrika, Arap dünyası ve Akdeniz ülkeleri için uluslararası çapta faaliyet gösterebilecekleri kültürel alanlar oluşturduğunu aktaran Sebihi, "Kitap fuarları, kültürümüzü aktarabileceğimiz, hoşgörü ve farklılıklara karşı ortak değerler oluşturabileceğimiz ve geniş kitlelere bu değerleri ulaştırabileceğimiz birer kültürel istasyon vazifesini görüyor" diye konuştu.

Kültür Bakanlığınca organize edilen ve Fas Kralı 6. Muhammed'in himayesinde gerçekleşen fuarın bu yılın şeref konuğu Birleşik Arap Emirlikleri oldu. 22 Şubat'a kadar açık kalacak fuar kapsamında aralarında konferans, kitap tanıtımı ve imza günleri olmak üzere 132 kültürel etkinlik düzenlenecek. Ayrıca 283 yazar, akademisyen, sanatçı ve aydın fuarda çeşitli etkinliklere katılacak.

Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı, geçen yıl 340 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title