Haberler

22. Konya Geleneksel Mahalli At Yarışları

Üçüncü hafta yarışlarında 9 koşu gerçekleştirildi.

22. Konya Geleneksel Mahalli At Yarışları'nda bin 200, bin 300 metre ile deste, küçük orta, büyük orta ve başaltı koşuları yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kubülü Derneği'nin katkılarıyla Konya Hipodromu'nda düzenlenen yarışlar büyük ilgi gördü.

Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kubülü Derneği Başkanı Ali Peksemerci, yaptığı konuşmada, "Rahvan"ın, atın "tek ayak" koşma stiline verilen isim olduğunu söyledi.

Bu stilde, atın aynı taraftaki ayaklarını birlikte hareket ettirerek binicisini sarsmadan koştuğunu belirten Peksemerci, "Atı rahvan yürütmekteki amaç en kısa zamanda, biniciyi yormadan ve en az enerji harcayarak atın yürütülmesini sağlamaktır. Rahvan atları, Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Türklerle gelen gerçek Türk atlarıdır" dedi.

Peksemerci, rahvan atlı sporunun nesilden nesile miras kalan ve sahiplenilmesi gereken bir spor dalı olduğunu vurguladı.

Dokuz ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlarda, bin 200 metrede 3'lü taylarda Ahmet Büyükzeren, bin 300 metre 4'lü taylarda Sahap Gürsoy, bin 400 destede Muammer Pırlanta, küçük ortada Sait Turan, büyük ortada Mustafa Küçükmeral ve başaltıda Mustafa Küçükmeral'in atları birinci geldi.

İthal kategorisinde ise A grubunda Ahmet Gökçe, B grubunda Erdoğan Yıldız ve baş mesafede Mustafa Erbaş'ın atları rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Yarışlarda dereceye giren atların sahiplerine kupa ve para ödülü protokol üyeleri tarafından verildi. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title