Haberler

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları İstanbul Tanıtım Klibi Beğenildi

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları İstanbul için tanıtım klibi IOC heyetine izlettirildi.

2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları İstanbul için tanıtım klibi IOC heyetine izlettirildi.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'ın ayrıntılı sunumunu da destekleyen klibin heyet tarafından da beğenildiği öğrenildi.

İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'na sunumda bulundu.

Alp Berker, Türk hükümetinin geçen yıl açıkladığı 1,7 milyar dolarlık yatırım programı kapsamında, 2020'ye kadar halka açık 415 spor tesisi ve 24 yeni

mekan kurulacağını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: "Yüzde 50'si 25 yaşın altında ve 20 milyonu 20 yaşından genç olan nüfusuyla oldukça büyük bir potansiyel seyirci kitlesine sahip Türkiye'nin her yanında spor faaliyetleri, adaylığımız yoluyla tabandan elite kadar teşvik edilirken, yeni mekanlar şehrimizin ve sakinlerinin uzun dönemli ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanacak. Adaylığımız, sporun kültürler, inançlar ve gelenekler arasında köprü olma, kalıcı bir uyuma esin verme gücüne inanıyor."

MİLLİ VOLEYBOLCU NESLİHAN DARNEL: "İSTANBUL 2020 OLİMPİYAT OYUNLARI'NIN HEM TÜRK HALKI HEM DE DÜNYA HALKLARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRECEĞİNE İNANIYORUM"

Milli voleybolcu Neslihan Darnel ise İstanbul 2020'de tüm atletler için ideal şartlar sağlanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Benim gibi sporcuların tek düşüncesi elimizden gelenin en iyisini yapmak olacak. 2020'nin ardından benim kuşağıma anlamlı bir miras kalacak.

Bizlere antrenman olanaklarımızı iyileştirecek ileri teknoloji ürünü tesisler, başarılarımızı artıracak antrenör ve personel sağlayacak. İstanbul'u ve

olimpiyatları çok seviyorum. Çocukluğumda bir olimpiyat sporcusu olmayı istediğim gibi İstanbul 2020 Olimpiyat Oyunları'nın da hem Türk halkı hem de dünya halkları için çok önemli bir misyonu yerine getireceğine inanıyorum."

Öte yandan, yapılan sunumda öngörülen alan, çevre ve tesislerin her biri için miras planları üzerinde de durulduğu, bu alanların çevre ıslahı programlarını, yerleşim, mağaza ve ticari tesisleri, dinlenme-eğlence tesislerini ve tüm şehirde genç insanların bir araya gelebileceği açık alanları kapsadığı belirtildi.

Boğaz bölgesi için spor ve açık alanlar yaratacak, İstanbul halkına bir eğlence alanı sağlayacak büyük çaplı bir ıslah projesi de yer alıyor.

ÖÖ-ST(UD/FG) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hasan Arat İstanbul Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title