Haberler

2017'nin yükselen isim, trend ve destinasyonları:

Güncelleme:

Doğuş Yayın Grubu Dış İlişkiler ve Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe, Viking kültürünü en iyi tanıtan ülkelerin başında gelen Danimarka'nın bu yıl öne çıkacağını söylüyor.

Condé Nast Traveller Türkiye ; moda, sanat, spor ve müzik dünyasının bilirkişilerine 2017 yılının yükselen isim, trend ve destinasyonlarını; nereye gidip buralarda neler yapacaklarını sordu.

Doğuş Yayın Grubu Dış İlişkiler ve Haberler Koordinatörü Ahmet Yeşiltepe, Viking kültürünü en iyi tanıtan ülkelerin başında gelen Danimarka'nın bu yıl öne çıkacağını söylüyor. Yeşiltepe, dünyanın en kapsamlı Viking müzelerinden Viking Ship Museum ile ilgi çeken Roskilde kentinin muhakkak görülmesi gerektiğini belirtiyor. Danimarka'ya gitmişken bu yıl AB'nin kültür başkenti ilan ettiği iki kentten biri olan Aarhus'a da uğranmasını öneriyor. Ahmet Yeşiltepe, yeni yılın bir başka gözde seyahat noktasının Avrupa'nın "spor etkinlikleri başkenti" ilan edilen Marsilya olduğunu da ekliyor.

Vogue Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Seda Domaniç, klasik dörtlü Paris, Milano, Londra ve New York'un yanı sıra Seul ve Sao Paulo Moda Haftaları'nı son dönemde kayda değer bulduğunu söylüyor. Kiev ve Tiflis'in de modaya yenilikçi bir bakış getiren iki sürpriz şehir olduğunu anlatan Domaniç, bu yılki seyahat planları arasında son dönemde radarına giren Yeni Zelanda, Fiji ve Avustralya olduğunu ekliyor.

Pozitif Müzik Kreatif Direktörü Ahmet Uluğ, İngiltere'de düzenlenen ve artık bir çeşit hayat tarzı halini alan Glastonbury Festivali'nin bu yılın da en önemli etkinliği olduğunu söylüyor. Portekiz Lizbon'da 6-8 Temmuz'da düzenlenecek Nos Alive'in kuvvetli programıyla mükemmel bir şehir festivali olduğunu anlatan Uluğ, Amerika'nın Knoxville kentinde düzenlenen Big Ears Festivali'nin de cesur ve alternatif programıyla çok önemli bir misyon üstlendiğini ekliyor. "Türkiyeli müzikseverlerin bilhassa Primavera Sound'da buluşacağını düşünüyorum" diyen Uluğ, İngiltere'de Larmer Tree Bahçeleri'nde düzenlenen End of the Road Festivali'nin de bu yıl epey dikkat çekeceğini belirtiyor.

İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer, kaçırılmayacak etkinlikler arasında önceliğin 15. İstanbul Bienali olduğunu belirtiyor. 1977'den bu yana her 10 yılda bir Almanya'nın Münster kentinde, kamusal alanda heykel sergileri kurulumuyla gerçekleşen Skulptur Projekte Münster'in tarihe bir bakış açısı sunacağını anlatıyor. Almanya'nın Kassel kentinde gerçekleşecek documenta 14 isimli serginin ve 57. Venedik Bienali'nin bu yıl dikkat çeken etkinlikler arasında olduğunu söyleyen Örer, Atina'nın ise yeni yılın yükselen sanat destinasyonları arasında önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyor. Son olarak da bu yıl müzik, güncel sanat, gastronomi ve açık hava programlarını bir araya getiren Cappadox'u izlemek için sabırsızlandığını ekliyor.

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı ve Yayıncısı Merve Toy ise bu yılın kaçırılmaması gereken en önemli spor organizasyonunun İstanbul'da düzenlenecek Euroleague Final Four olduğunu söylüyor. Berselona Açık Tenis Turnuvası ve Macar Açık Tenis Turnuvası'nın Türkiye'ye yakınlıkları nedeniyle davetkar olduğunu belirten Toy, bu yıl seyahatlerini planlarken NBA'i hedeflediğini, bu sebeple Los Angeles'ta 15 gün kalıp 4-5 maç izledikten sonra NBA turuna Washington'da devam etmeyi düşündüğünü anlatıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Danimarka Yeşiltepe Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title