Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröristleri masum göstermenin gerçeği ortadan kaldırmayacağını, terörle, teröristle mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröristleri masum göstermenin gerçeği ortadan kaldırmayacağını, terörle, teröristle mücadelenin devam edeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, Adalet, Kalkınma ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının 2016 yılı bütçeleri görüşülüyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in "katiliamcılardan hesap soracağız" sözleri üzerine, Baluken'in "katliamcaları" kavram olarak değil, adlandırarak açıklaması gerektiğini ifade etti.

Baluken, "Cizre'de vahşet bodrumu, cehennem binalarında yaşanan katliamların bütün sorumluluğunun, tarih önündeki bütün faturasının AK Parti'nin omuzlarında olduğunu" iddia etti.

Bunun üzerine söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin bazı yerleşim yerlerinde, kamu düzenini, kamu güvenliğini, vatandaşın yaşam hakkını ihlal eden teröristlere karşı bir operasyon yürütüldüğünü söyledi.

"Sur'da bahsedilen yerde, binaların içinde iddia edildiği gibi siviller varsa, çıksınlar bu tarafa gelsinler" çağrısında bulunan Bozdağ, ancak bu binaların içinde eli kanlı PKK'nın teröristlerinin olduğunu belirtti. Bozdağ, şöyle devam etti:

"Sivilse onlar gelsin bu tarafa ama bir yandan silah, bomba, roket atıyorlar. Bunu nasıl izah edeceğiz? Orada direnen sivil insanlar mı? Oturdular orada, bekliyorlar Gandi gibi, devlet bunların üzerine kurşun mu yağdırıyor? Teröristler askere, polise kurşun yağdırıyor. Onlar da karşılık veriyor. Bahsedilen Mehmet Tunç, KCK terör örgütünün sözde kaymakamlarından biri, teröristtir. O çatışmalarda hayatını kaybedenlerden biri. Teröristleri masum gibi göstermek, gerçeği ortadan kaldırmaz. Terörle, teröristle mücadele devam edecek. Bu kana neden olanlara 'Artık durun, silahları bırakın, oradan çıkın, gidin, milletin hayatını zehir etmeyin' demeniz lazım. Ama onlara demiyorsunuz, eş başkan ve bazı vekiller gidip, orada teröristleri korumak, kollamak için eylem yapıyorlar. Onların hayatını kurtarmak için 'silahları bırakın' demeniz lazım. "

Baluken, Bozdağ'a, Sur'a birlikte gitmeyi önererek, tedavi olması gerekenlerin hastaneye ulaştırılması, tahkikata maruz kalması gereken varsa adaletin önüne getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

İdris Baluken Bekir Bozdağ Coşkun Çakır AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title