Haberler

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde Barbaros Kayan üçüncü oldu

Güncelleme:

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri'nde Barbaros Kayan'ın, Onursal Jüri Heyeti tarafından Kavramsal kategorisinde üçüncü seçildiği açıklandı.


Kayan'ın ismi, 14 Profesyonel kategori birincisinin yanı sıra 2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri genel kazananları ile birlikte, fotoğraf sektörünün lider isimlerinin katılımıyla Londra'da düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

Dünya Fotoğraf Organizasyonu tarafından başlatılan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, her yıl dünyanın en iyi fotoğraflarını seçiyor. Kuruluş, fotoğrafçılık sektöründe gerek ödül kazanan gerekse finale kalan fotoğrafçıların kariyerini şekillendirme gücüne sahip, yetkin bir ses olarak öne çıkıyor. Bu sene dokuzuncusu düzenlenen yarışmaya, 186 ülkeden 203.103 fotoğraf ile rekor sayıda katılım gerçekleşti.

1982 yılında, Avanos'ta doğan belgesel fotoğrafçısı ve multimedya sanatçısı Barbaros Kayan, halen İstanbul'da yaşıyor. Çalışmalarında sosyal olaylar, siyaset, hareket halinde olmaya ve sokaklara odaklanıyor. Gerçekliği bir araç olarak kullanırken çalışmalarında eser sahibinin varlığına dair ipuçları vermeyi de amaçlıyor. MOKU fotoğrafçılar topluluğunun kurucularından biri ve editörü olan Kayan'ın çalışmaları, Time, Le Monde, Le Figaro, The Guardian ve İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde de yer aldı.

Kayan, "Devingen Portreler" adlı çalışması ile, Türkiye'deki mülteci kamplarında yaşayan göçmenlerin dramatik durumuna dikkat çekiyor. Kayan seriyi şöyle tanımlıyor: "Göçmenlerin neden kaçtıklarını güçlü bir şekilde ortaya koyabilmek için, iki katman kullanarak önce mültecilerin STK kamplarındaki fotoğraflarını çekip ardından portrelerini çıkartarak doğdukları şehirlerdeki mevcut yıkımın ortasına yerleştirdim."

Kayan, kazandığı üçüncülük derecesi hakkında ise şunları söylüyor: "Bundan daha motive edici ne olabilir? Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, dünyanın en prestijli ödüllerinden biri ve mültecilerin sorunlarına dikkat çeken bir proje ile dereceye girmek kesinlikle harika bir duygu."

Tüm ödül sahipleri ve finalistler hakkında konuşan Dünya Fotoğraf Organizasyonu CEO'su Scott Gray ise "Yarışma, yalnızca sürekli olarak çok sayıda ülkeden bir dizi inanılmaz çalışma çekmekle kalmıyor, daha da önemlisi fotoğrafçılara keşfedilme ve kariyerlerini daha da ileriye götürme şansını da sunuyor. Bu yıl ödül kazanan eserlerin diğer fotoğrafçılara da ilham vererek yaratıcı sınırlarını zorlamalarına ve fotoğrafçılığın daha geniş kesimlerin takdirini kazanmasına önayak olacağını umuyorum." diyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Londra Sony Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title