Haberler

2016 Öğretmen atamaları, kadrolu öğretmen atamaları (15 bin atama)

Güncelleme:

2016 Öğretmen atamaları, kadrolu öğretmen atamaları. 15.000 kadrolu öğretmen ataması ile ilgili güncel açıklamalar haberimizde.

2016 Öğretmen atamaları, kadrolu öğretmen atamaları. 15.000 kadrolu öğretmen ataması ile ilgili güncel açıklamalar haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu'nda alınan bir kararı TV programında açıkladı. Başbakan Yıldırım, toplam 15 bin öğretmen atamasının yapılacağını açıkladı. Başbakan Yıldırım: "Şu anda zannediyorum 20 binin üzerinde, 23 bin civarında öğretmen açığa alındı. Dolayısıyla ders sezonu da geliyor, okullar açılacak, öğretmen ihtiyacı var. Bu yüzden 15 bin öğretmen alınması konusunda Bakanlar Kurulu'nda bir karar aldık ve Milli Eğitim Bakanına gereğini yapması talimatını verdik."

Devlette memurluklar sözleşmeli ve kadrolu memurluk olmak üzere iki gruptur. Sözleşmeli memurlar çalıştıkları devlet kurumuyla her yıl sözleşme imzalar ve hakları bu sözleşmelere göre belirlenir. Kadrolu memurlar ise aday memurluklarını tamamladıktan sonra Anayasa güvencesine girerler ve tüm hakları kanunlar tarafından korunur. Kadrolu memur olabilmek için üniversite veya lise seviyesinde, iki yılda bir açılan kpss sınavına girmeniz gerekir. Eğitim fakültesi mezunları ve maliye, ilahiyat, iktisat vs. yani alan bilgisi gerektiren bölümlerden mezunsanız her yıl ekstra alan kpss sınavına girersiniz. KPSS sınavında aldığınız puan dört merkezi atamada da kullanılabilir. Bunun haricinde açıktan alımlar olur. Kurum, personel ihtiyacı olduğu zaman maliyeden izin çıkartığı taktirde KPSS puanı + mülakatla kadrolu personel alabilir.

Lise düzeyinden mezun olan memur adayları eğer meslek lisesi ya da imam hatip lisesi mezunu değilse merkezi alımlarda 2001 kodundan yani her mezunun tercih edebileceği koddan tercih yapabilirler. Ne yazık ki bu koda çok az kadro gelmektedir. Bu koda verilen kadrolu memurluklar çoğunlukla hizmetli ve şoförlük kadrolarıdır. Ama en düşük memur maaşının asgari ücretin iki katı olduğunu düşünürsek ki en düşük maaş alan memur hizmetlidir. Bu kadrolar için bile ciddi bir yarış vardır ve bu kadrolara 90 civarı puanla ancak atanılabilir. Meslek lisesi mezunları daha şanslıdır. Mesela sağlık meslek mezunu bir kişi 70 puanla hemşire olabilir. Teknisyenler açıktan alımlarla yapılan mülakatlarla ve merkezi atamayla birçok kadroya düşük puanlarla yerleşebilir.

Önlisans düzeyinden mezun olan ve kpss ye giren bir kişi için yukarıda lise düzeyi hakkında yazdığım şeyler aynen geçerlidir. Önlisansın herkesin tercih edebileceği ortak kodu 3001 dir. Bu kod 4 merkezi atama sonunda 84 puanlara kadar düşer. Ortak kod dışında hangi bölüm mezunuysanız o bölüm için açılan kadrolara ya da açıktan alım yapan kurumlara başvurabilirsiniz.

Lisans düzeyinden mezun olan ve kpss giren bir kişi eğitim fakültesi mezunuysa her yıl öğretmenlik alan bilgisi ve eğitim kpss sınavına girer. Mezun kişi alan bilgisi gerektiren bölümlerden mezun olmuşsa her yıl alan sınavına ve kurumların yapacağı yazılı ve sözlü mülakatlara girer. Onun dışındaki bölümler kendilerine açılan kadrolardan tercih yaparlar. Her mezunun tercih yapabileceği ortak kadro kodu 4001'dir. Bu kodda alımlar dört atama sonunda 84 puana kadar düşer.

Ortak kodlar bölümünden alım olmayan ve kpssden yüksek puan almış aday içi merkezi atamada atanmanın tek yoludur.Yukarıda yazdığım ortak kod taban puanları, eski atmalar göz önüne alınarak yapılmış tahminlerdir. Devlet Personel Başkanlığının oluşturacağı atama kılavuzuna göre bu puanlar yükselip düşebilir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Binali Yıldırım KPSS Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title