Haberler

2016'nın Son "GEYİK"İNDE Rekorlara Koşuldu

Güncelleme:

2011'den bu yana 15 kez düzenlenen Geyik Koşuları, 2016'ya yaklaşık 1000 kişilik katılımla veda etti.

Geyik Koşuları'nın 2016'daki üçüncü ve son ayağı 16 Ekim'de, ASICS ana sponsorluğunda İstanbul Belgrad Ormanı'nda gerçekleştirildi. Yılın son yarışı 14.5 ve 29km yarışlarında yeni rekorların kırılması ile sona erdi. Murat Kaya 29km, Meryem Kılınç Gündoğdu 29km, Svetlana Shepeleva 14.5km parkurunu bitirerek parkur rekorlarını kırdılar.

Macera sevenler için engebeli ve dar patika yollarının yer aldığı koşuda 4, 14.5 ve 29 kilometreden oluşan parkurlarda yaklaşık 1000 yarışmacı ter döktü. 2011'de ilk kez 114 sporcu ile gerçekleştirilen Geyik Koşuları'na katılım altı yılda yaklaşık 9 kat artarak 16 Ekim'de 2016'da 981 kişiye ulaştı.

Küçük yaştakilere sporu sevdirmeyi amaçlayan ve yaşları 4 ila 12 arasında değişen çocuklar için düzenlenen Bambi Koşuları da bir kez daha tüm katılımcıların "birinci" olması ile sonuçlandı. 6 yaşına kadar çocuklar, "1" numarayı takarak koştu, kazanma ya da kaybetme stresi olmadan doğada spor yapmanın keyfini çıkarttı. Son Geyik Koşucusu'nda katılımcıların yüzde 25'ini 4-12 yaş arasındaki çocuklar oluşturdu.

TÜRKİYE'NİN "EN İKRAMLI" YARIŞ ORGANİZASYONU

Geyik Koşuları'nın vazgeçilmez imzası olan etkinlik alanı, süper parkuru ve ikram tüneli, yarışmacılara yine eşsiz bir deneyim yaşattı. Orman patikalarında koşup "ünlü" Geyik Tüneline giren sporculara bisküvi, karışık kuruyemiş, cips, çikolata, meyveli yoğurt, muz, ayıklanmış nar limonata, ayran, su ve "özel Geyik çayı" ikram edildi.

Sporcuların aileleri ve arkadaşları yarış alanında ücretsiz dağıtılan Eker Ayran, Eker Meyveli Yoğurt, Portakalbahçem ürünleri ve UNO kanepeleri ile "aç kalmadan" sporcuların heyecanını paylaştılar. Tohum Otizm Vakfı yararına yapılan çay satışında yüzlerce bardak çay içildi. Yarış sonunda 4-14.5 ve 29 km parkurlarında en iyi dereceleri elde eden yarışmacılara sponsor ödülleri dağıtıldı.

GEYİK KOŞULARI'NDA EN HIZLI ARTIŞ "BAMBİ" KOŞUCULARDA

Macera Akademisi Genel Müdürü Caner Odabaşoğlu, Geyik Koşularında en hızlı artışın "Bambi" koşucularda yaşanmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi: "Patika koşuları dünyada çok popüler ama Türkiye için yeni bir kavram. Kişinin doğanın içinde, işaretleri takip ederken doğanın da farkında olmasını sağlayan bir dal. Bu nedenle çocukların katılımını önemsiyoruz, en hızlı artış onların katılımında oluyor, son Geyik Koşusu'nda İstanbul'un yoğun trafiği nedeniyle bir sürü çocuk geç kaldı ama onlar için yeniden yarış yapıldı ve hepsinin koşması sağlandı. Macera Akademisi olarak koşu kültürünü yaymaya, daha salıklı ve kaliteli bir yaşam için düzenli egzersiz yapmayı özendirmeye çalışıyoruz. Koşu kültürü, medeniyet, barış, dostluk ve hoşgörünün yayılması demek. Katılımın tahminlerimizin ötesinde artış göstermesi nedeniyle çok mutluyuz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Murat Kaya İstanbul Bambi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title