Haberler

2016 Dünya El Sanatları Kenti" Adayı El-Halil "Umutlu" (1)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehir detayları El sanatlarında çalışan işçiler Seramik ve cam işlenen bir atölyenin işletmecisi olan Halid en-Netşe ile röportaj Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde yaşayan Filistinliler, "2016 Dünya El Sanatları Kenti" unvanını kazanma konusunda oldukça umutlu olduklarını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehir detayları

El sanatlarında çalışan işçiler

Seramik ve cam işlenen bir atölyenin işletmecisi olan Halid en-Netşe ile röportaj Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde yaşayan Filistinliler, "2016 Dünya El Sanatları Kenti" unvanını kazanma konusunda oldukça umutlu olduklarını belirtti.

AA muhabirine konuşan Filistinliler, El-Halil'in "2016 Dünya El Sanatları Kenti" seçilmesinin yüzlerce yıllık geçmişe dayanan ancak ekonomik ve siyasi nedenlerle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunulan geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve canlandırılmasına, kentin turizm açısından da bir cazibe merkezi olmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title