Haberler

Spor Dünyasında 2015 Yılına Damgasını Vuranlar

Güncelleme:

Barcelona'ya transfer olan Arda göğsümüzü kabarttı, Cüneyt Çakır UEFA'da bir ilke imza attı. Kasımpaşa, Hasan Kabze'nin boş kaleye gol atmasına izin verdi. İşte spor dünyasında 2015'e damgasını vuranlar...

2015'i geride bırakıp 2016'ye girmemize sayılı günler kala spor dünyasında yaşanan önemli gelişmelere şöyle bir göz atalım. Türk sporu adına Arda Turan ve Cüneyt Çakır göğsümüzü kabartan isimler olurken, dünya futboluna ise Messi yine damga vurdu. 2015 yılının en tatsız olaylarından biri FIFA Başkanı Blatter ve UEFA Başkanı Michael Platini'nin yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle futboldan 8 yıl men cezası almaları oldu. Biz de Haberler.com spor servisi olarak siz değerli okuyucularımıza 2015 yılında spor dünyasında neler yaşandı tekrar hatırlatmak istedik...

İşte 2015 yılında spora damga vuran olaylar...

CÜNEYT ÇAKIR BİR İLKE İMZA ATTI
Sporda 2015 yılının haziran ayında, Avrupa'nın en iyisinin belirlendiği Barcelona ile Juventus arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalini Türk hakem Cüneyt Çakır yöneterek, bu alanda bir ilke imza attı. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan temsilcisi Juventus'u 3-1 yenen İspanyol ekibi Barcelona, kupanın sahibi oldu.

EN PAHALI TÜRK ARDA
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) dünyaca ünlü takımı Barcelona'nın, Arda Turan'ı 34 milyon avro bonservis bedeli karşılığında 5 yıllığına kadrosuna katması en çok konuşulan transfer haberi oldu. Milli futbolcu Arda, Bayer Leverkusen'in bir diğer Alman ekibi Hamburg'dan 14,5 milyon avroya transfer ettiği Hakan Çalhanoğlu'nu geride bırakarak, "en pahalı Türk futbolcu" unvanını ele geçirdi.


GALATASARAY SEZONU 3 KUPAYLA KAPATTI
2014-15 sezonunda Spor Toto Süper Lig'i şampiyon bitiren ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray, Bursaspor'u 1-0 yenerek TFF Süper Kupa'yı da müzesine götürdü. Galatasaray böylece sezonu 3 kupayla kapattı.


YILIN FUTBOLCUSU MESSI
UEFA tarafından verilen 2014-15 sezonunda "Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü" için Barcelona'dan Lionel Messi, Luis Suarez ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo aday gösterildi. 2014-15 sezonunda "Avrupa'da Yılın En İyi Futbolcusu Ödülü"nü, Barcelona'nın Arjantinli oyuncusu Lionel Messi kazandı.


NBA'DE ŞAMPİYON GOLDEN STATE
NBA'de şampiyon Cleveland Cavaliers'ı 105-97 mağlup ederek seriyi 4-2'ye getiren Golden State Warriors oldu. 2-1 geriye düştüğü seride üst üste 3 maç kazanarak şampiyonluğunu ilan eden Warriors, kulüp tarihinde ikinci kez zafere ulaştı.


YILIN FAIR-PLAY OLAYI
Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda oynanan karşılaşmanın 19. dakikasında, Babel'in sakatlanması üzerine Hasan Kabze'nin bıraktığı topu Kasımpaşalı Donk, kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirmişti. Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze'nin de talimatıyla lacivert-beyazlı oyuncuların santra vuruşunun ardından müdahale etmeyerek, Hasan Kabze'nin beraberlik golünü atmasına izin vermesi kamuoyunda fair-play davranışı olarak büyük yankı uyandırırken, TMOK Fair Play Komisyonu da bu davranışı değerlendirmeye almıştı.

LEWANDOWSKI REKORLARI PARÇALADI
Almanya Bundesliga'da 3 ay önce Wolfsburg'a karşı oynanan maçta 9 dakikada 5 gol atan Lewandowski'ye "en hızlı hat-trick", "en hızlı 4 gol" ve "en hızlı 5 gol" ve "oyuna sonradan girip en fazla gol atan oyuncu" rekorları için Guinness dünya rekorlar sertifikaları verildi.


28 YIL SONRA DESTAN YAZDILAR
Türkiye Basketbol Ligi play-off final beşinci maçında Anadolu Efes'i 85-71 yenen Pınar Karşıyaka, 2014-2015 sezonunun şampiyonu oldu. İzmir ekibi Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker gibi devleri geride bırakarak tam 28 yıl sonra destan yazmış oldu.


HAKEM DENİZ ÇOBAN İSTİFA ETTİ
Spor Toto Süper Lig'de oynanan Kasımpaşa - Çaykur Rizespor karşılaşmasında verdiği kararlar sonrası maç sonu özür dileyen Hakem Deniz Çoban, görevinden istifa etti. Tecrübeli hakem, düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamamamıştı.


DÜNYA FUTBOLUNDA DEPREM
Haklarında rüşvet iddiası ile soruşturma başlatılan UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Etik Kurulu tarafından 8 yıl futboldan men cezasına çarptırıldı. Ayrıca FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter'e 50 bin, Platini'ye ise 80 bin İsviçre Frankı para cezası ödemesine karar verdi.

İLHAN CAVCAV PRENSİPTE ANLAŞTIĞI HOCAYI BİRKAÇ SAAT İÇİNDE KOVDU
37 yıldır Gençlerbirliği başkanlığını sürdüren İlhan Cavcav, takımın başına geçmesi için anlaştığı Fuat Çapa'yı birkaç saat içerisinde geri gönderdi. Cavcav, sezon başında anlaştığı İskoç teknik direktör Stuart Baxter'i de 2. haftada takımdan kovmuştu. Fuat Çapa'nın görevden ayrılmasıyla birlikte İlhan Cavcav'ın da görevine son verdiği hoca sayısı 63'e ulaştı.

FENERBAHÇE KURŞUNLANDI
; Deplasmanda Çaykur Rizespor'u 5-1 yenen Fenerbahçe takım otobüsü, dönüşte kurşunlanmıştı. Otobüs şoförü uzun bir süre hastanede yattıktan sonra taburcu edilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Sepp Blatter Lionel Messi Spor Haberler

500

Yorumlar (3)

ellisekiz:

fenerin yaptığı şikeleri neden yazmadınız.

10
4
yanıtYanıtla
ZENGİN:

dünya bu golü konuştu diye habere girdim boy boy arda çıktı tövbe yaaa

9
0
yanıtYanıtla
ellidokuz:

fenerin kurşunlanmasıyla fair playin alakasına maydonoz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title