Haberler

2014 Yerel Seçimleri

Başbakan Yardımcısı İşler: "Çıkan tablo karşısında hem muhalefet partileri, başta Cumuhiyet Halk Partisi olmak üzere, hem de paralel örgüt büyük bir hezimet görmüştür.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Çıkan tablo karşısında hem muhalefet partileri, başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere, hem de paralel örgüt büyük bir hezimet görmüştür. Milletimiz kutu üzerinde yapılan bu seçim kampanyasında muhalefeti, o ellerinde bulundurdukları kutuya hapsetmiştir" dedi.

İşler, AK Parti genel merkezinde gazetecilere yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Milletin yalan ve iftira kampanyalarına itibar etmediğini, boş vaatlere kanmadığını, kendisini aldatmak isteyenlere prim vermediğini ifade eden İşler, şunları söyledi:

"Bu sonuç, doğrusu bizi gururlandırdı. Bundan dolayı milletimize müteşekkiriz. Milletimiz bu mesajıyla şunu bir kez daha hatırlatmış oldu:  Dışarıdan ve içeriden yürütülen kumpaslara ve komplolara rağmen milletimiz eski Türkiye'ye dönmeme, yeni Türkiye yolunda hızlı adımlarla ilerleme ve 2023 hedeflerini gerçekleştirme kararını vermiştir. Bizim bir sloganımız vardı:  'Durmak yok, yola devam'. Aynen milletimiz de bize yola devam yetkisini yeniden vermiştir. Bildiğiniz gibi bu seçim her ne kadar yerel seçim olsa da bir genel seçim havasında geçtiği için AK Parti için, hükümetimiz için bir güven oyu olmuştur ve muhalefet partileri için de kayıp olmuştur."

Seçim kampanyasında muhalefet partilerinin, paralel örgütün esaretine girdiğini ve hep beraber AK Parti'ye saldırdıklarını ifade eden İşler, "Çıkan tablo karşısında hem muhalefet partileri, başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere, hem de paralel örgüt büyük bir hezimet görmüştür. Milletimiz kutu üzerinde yapılan bu seçim kampanyasında muhalefeti o ellerinde bulundurdukları kutuya hapsetmiştir. Bundan dolayı milletimize çok teşekkür ediyorum ve çıkan sonucun hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin CHP'nin Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş'ın seçimi kazandığına yönelik açıklamasını hatırlatarak "Gelen sonuçlar AK Parti'nin kazandığı yönününde bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna İşler,  "Hakikaten Mansur Yavaş'ın açıklaması çok manidardı. Seçimi kazandığını iddia ettiği açıklamasında suratından düşen bin parçaydı. Bu nasıl bir iddia o zaman. Siz kendiniz seçimi kazandığınıza inanmıyorsunuz, yüz ifadeleriniz bunun göstergesi" diye yanıt verdi.

Ankara'nın 25 ilçesinden 20-21'inde AK Parti'nin kazandığının hemen hemen kesinleştiğini dile getiren İşler, "Onlar sadece Çankaya'ya güveniyorlar. Ama Çankaya'yı biliyorsunuz Keçiören, Altındağ telafi ediyor. Dolayısıyla biz şu anda 7-8 puan farkla Allah nasip ederse inşallah ilerleyen saatlerde Ankara Büyükşehir Belediyesini yeniden adayımız Melih Gökçek Bey'in kazandığını herkes görecek" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un da açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan İşler, "Açıklamada dikkat edin yüz ifadelerine bakın, kaybettiklerini yüz ifadelerinden anlıyorsunuz ama maalesef dilleri farklı konuşuyor. Bundan dolayı bu seçimin kesin ama kesin mağlubu, kaybedeni CHP ile birlikte paralel örgüt olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

-"Bu seçimin elbetteki cumhurbaşkanlığı seçimine yansımaları olacak"-

Emrullah İşler, yerel seçim sonuçlarının cumhurbaşkanlığı seçimleri için etkisi olup olmayacağı sorusu üzerine de "Bu seçimin elbetteki cumhurbaşkanlığı seçimine yansımaları olacak, bu seçimin sonuçları önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimindeki adaylıklarda da son derece etkili olacak. Sayın Başbakanımızın adaylığı konusunda kendisi zaten zamanı geldiğinde açıklar. Şu an itibarıyla bizim onun adına konuşmamızın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama bu seçim sonuçları muhakkak cumhurbaşkanlığı seçimleri için önemli bir kilometre taşı olacaktır" diye konuştu.

Bir gazetecinin 17 Aralık operasyonu sonrasında başlatılan mücadelenin seçim sonuçlarının ardından devam edip etmeyeceğine ilişkin sorusuna da İşler, şöyle yanıt verdi:

"17 Aralık operasyonundan sonra paralel yapıyla mücadelemizi başlattık, Sayın Başbakan da bunu meydanlarda defalarca ifade etti. Biz, bu mücadeleyi başlattık, şu an itibarıyla bürokraside ufak, tefek tedbirler alındı, savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini tehdit eden, beka sorunu olarak kabul ettiğimiz bu yapıyla mücadele elbette ki bu çıkan sonuçlar çerçevesinde daha güçlü şekilde devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni bu paralel çeteye yem etmeyeceğiz dedik, milletimiz de bizim mesajımızı almış ve bugün vermiş olduğu destekle de bu zaten ortaya çıkmıştır. Biz hükümet olarak Türkiye'nin bekası için, Türkiye'nin istiklali için mücadelemizi sürdüreceğiz ve Türkiye'yi herhangi bir çeteye yem etmeyeceğiz. Milletimize bu sözü meydanlarda verdik, inşallah bundan sonra da bu mücadele hukuk çerçevesi içinde devam edecek."

Bakan İşler, şu an itibarıyla seçim sonuçlarının yaklaşık yüzde 50 civarında televizyonlardan verildiğini vurgulayarak "Bizim teşkilatlarımızdan gelen bilgiler çerçevesinde baktığımız zaman bu seçimin açık ara galibinin AK Parti olduğu zaten anlaşılmış durumda, ilerleyen saatlerde bunu göreceğiz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Emrullah İşler Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title