Haberler

2014 Yerel Seçimleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: "Çok açık söylüyorum; 2 3 saat sonra Ankara'da ve İstanbul'da şu anda zafer ilan ettiklerini zannedenlerin, ilan ettikleri sonucun farklı bir yansıması çıkarsa hiç şaşırmayın"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Çok açık söylüyorum; 2-3 saat sonra Ankara'da ve İstanbul'da şu anda zafer ilan ettiklerini zannedenlerin, ilan ettikleri sonucun farklı bir yansıması çıkarsa hiç şaşırmayın" dedi.

Koç, seçim sonuçlarına ilişkin, Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Gökhan Günaydın ile parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

"Çok çirkin seçim manipülasyonlarının yaşandığı bir gece geçirdiklerini" ifade eden Koç, ellerine ulaşan resmi sonuçlar ve YSK'nın da girdiği rakamlara göre, Ankara başta olmak üzere İstanbul, Aydın, Eskişehir, Antalya gibi önemli metropollerde CHP'nin bazı yerlerde başbaşa, bazı yerlerde de belirgin şekilde önde olmasına rağmen, AK Parti kazanmış gibi bir ön hazırlık içine girildiğini belirtti. Koç, "Bu çirkin manipülasyonlara üzülerek ifade ediyoruz, bazı haber kanalları yine malum yüzler ve malum yorumcularla bunun psikolojik altyapısını hazırlama görevlerini ısrarla sürdürüyorlar" dedi.

Koç, şunları söyledi:

"Ben bütün Türkiye'ye ve CHP'lilere sesleniyorum; kim ne yaparsa yapsın, CHP örgütleri de CHP'ye gönül verenler de bu ülkede temiz ve aydınlık bir gelecek umut eden tüm yurttaşlarımız da hep beraber, hem sandıklarda hem de ilçe seçim kurullarında, tutanakların birleştirilmesi noktasında görevlerine ısrarla devam ediyorlar. Çok açık söylüyorum; 2-3 saat sonra Ankara'da ve İstanbul'da şu anda zafer ilan ettiklerini zannedenlerin, ilan ettikleri sonucun farklı bir yansıması çıkarsa hiç şaşırmayın. Çünkü bir yere kadar gerçeği örtebilirler. Ne yapalım, işte hırsızlık ya da yolsuzluk böyle birşeyler. Başka konularda alışkın olanlar, sandıkta da benzer şeyleri yapmaya çalışıyorlar. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, bütün CHP'lileri, sandık başında görev yapan temsilcilerine sesleniyorum, bu ülkede parti aidiyeti olmadan, temiz ve aydınlık bir Türkiye geleceğine umut bağlayan tüm yurttaşlarımıza sesleniyorum, sonuna kadar mücadelemize devam ediyoruz, hiç bir şekilde bu manipülatif haberlere, yorumlara kanmasınlar. CHP bütün büyük metropellerde AKP'nin şu anda önünde gitmektedir."

Koç, iki üç saat içinde bu tür manipülatif haber yapanların mahçup olacakları bir sonucun ortaya çıkacağı görüşünü tekrarladı.

Bir soru üzerine Koç, Çankaya, Yenimahalle, Keçiören gibi büyük metropollerde CHP'nin çok farklı seçim sonuçları aldığını belirterek, "AKP'nin şu anki büyükşehir adayı, bir süre sonra terk edecek orayı, dış ilçelerden bahsediyor, Ankara'daki dış ilçelerin oyu 370 bindir. Buralarda da Mansur Yavaş'ın çok ciddi bir şekilde oy aldığını görüyoruz. Kaldı ki büyük metropollerde CHP'nin yüzde 55'le yüzde 70 arasında her sandıkta oyunun çıktığı ve bütün bunların da sisteme eklendiği ve bunların da sonucu maalesef Sayın Gökçek'e bir kabus gecesi yaşatacağı ortadadır" yanıtını verdi.

Koç, başka bir soruyu yanıtlarken de yüzde 67-70 arasında oy oranları olan Çankaya'da bile manipülasyon yapılarak, AK Parti'nin önde gösterildiğini söyledi. Koç, "Vatandaş verdiği oyu biliyor, müşahitlerimiz ortada. Örgütümüz ortada. Bütün bu sonuçlar sisteme girdiğinde, ki takip ediliyor, ıslak resmi sandık tutanakları elimizde. Hiçbir şekilde bir manipülasyona geçemezler" dedi.

Yine elektrik kesintileri haberi geldiğini de ifade eden Koç, şunları söyledi:

"İstanbul'un değişik ilçelerinde. Bütün bunlar, bütün bu yolsuzlukları, arsızlıkları örtmek için, sanki sandıktan çıkacak sonuç onları aklayacakmış gibi bir gayretin belirtileri. Bunların hiçbirisine Türk halkı da Türk seçmeni de bu ülkenin namuslu insanları da müsaade etmeyecek. Mücadele bütün boyutuyla devam ediyor. Erken zafer ilan edenler çok farklı sonuçlarla karşılaşırlarsa şaşırmasınlar."

Koç, başka bir soruyu yanıtlarken de 2009'da CHP'nin yüzde 9'larda gösterilirken daha sonra yüzde 20 küsürlere çıktığını hatırlatarak, "Şu anda da yüzde 30'ları geçecek. O şekilde bir sonuç çıkacak. Bütününü tamamladığımızda" dedi.

Bu tür manipülasyon iddialarını başından beri gündeme getirdiklerini ve uyarıda bulunduklarını vurgulayan Koç, "Şurda çok az bir zaman kaldı, gerçekleri hep beraber göreceğiz. Ankara'da yüzde 45'in üzerinde görünüyoruz, 46-47 civarında o bantta. İstanbul'da da söyledikleri gibi değil, bize intikal eden birçok yerde iki, üç puanlık bant arasında gidip geliyor" dedi.

Koç, internetteki sıkıntılar nedeniyle veri girişlerinde zaman zaman sorun yaşadıklarını da söyledi. Koç, gerçek sonuçların ellerine ulaşmasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir konuşma yapıp yapmayacağının da değerlendirileceğini bildirdi.

Öte yandan partililerin genel merkez bahçesinde ve içindeki bekleyişleri sürüyor. Partililer oluşturulan ekranlardan sonuçları takip ediyor. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Haluk Koç Ak Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title