Haberler

2014 Akademik Yılı Açılış Töreni

Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 2013-2014 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) 2013-2014 Akademik yılı düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Türkiye'nin en çok tercih edilen 6'ıncı üniversitesi olduklarını belirterek üniversitelerini tercih eden öğrencilere teşekkür etti.

Rektör Kocacık'ın konuşması sonrasında Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hazırladığı müzik dinletisi katılımcılara sunuldu. Daha sonra Edebiyat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Toparlı, Sivas Sözlüğü Genel Ağ Paylaşım Programı'nın açılışını yaptı. Program hakkında bilgi veren Prof. Toparlı, CÜ'nin internet adresi olan 'www.cumhuriyet.edu.tr' adresi üzerinden faaliyet gösterecek olan sözlükte Sivas yöresine ait 8 bin 505 kelime bulunduğunu belirtti. Prof. Toplarlı, tanıtımı sonrasında Cumhuriyet Başsavıcı Hasan Aydın ile birlikte sözlükte 'mısmıl' kelimesini aradı. Aranan kelimenin sözlükte 'temiz' manasına geldiği görüldü. Daha sonra rektör Kocacık tarafından bu sözlüğün oluşturulmasında emeği geçen akademisyenlere plaket verildi. Program, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer tarafından 'Duygusal Zeka EQ konulu açılış dersi verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title