Haberler

2011'de Şikâyeti En İyi Yöneten E-Ticaret Sitesi Belli Oldu

E-Ticarette Türkiye'nin En Büyük ilk 3 firmasından biri olan EREYON A.Ş.(www.ereyon.com.tr) Şikayetvar'ın yaptığı şikayet yönetimi araştırma raporuna göre E-ticaret sektörü sıralamasında birinci oldu.

E-Ticarette Türkiye'nin En Büyük ilk 3 firmasından biri olan EREYON A.Ş. (www.ereyon.com.tr) Şikayetvar'ın yaptığı şikayet yönetimi araştırma raporuna göre E-ticaret sektörü sıralamasında birinci oldu.

Şikayetvar'ın yeni ürünü ŞikayetEndex, 2011 yılı içerisinde sitesine üye olan 650 bin tüketicinin ilettiği yaklaşık 300 bin şikayetin derlenmesi ve analizi sonucu; E-Ticaret sektöründe kendisine yöneltilen şikayetleri en etkin şekilde yöneten siteleri belirledi. E-Ticaret Sektörü 'nün geçtiğimiz yıl, en iyi şikayet yöneten firması Ereyon.com.tr oldu.

Ereyon, tıklanma sayısına oranla şikayet sayıları ve şikayetleri cevaplama süresi açısından rakiplerine fark attı. Şikayetçilerin firmanın şikayet yönetimi sürecinden ve ortaya çıkan sonuçtan memnuniyetleri değerlendirmesinde de rakiplerine üstünlük sağladığı için genel değerlendirmede ilk sırada yer aldı.

Ereyon.com.tr Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ülkü, EurasiaCom 2012 Konferansı'nda ŞikayetEndex E-Ticaret 2011 raporunun sonuçlarını paylaştı. ŞikayetEndex 2011 sonuçlarının kendilerini çok mutlu ettiğini; ayrıca bu sonuca müşteri ilişkilerine olan başarılı yaklaşımları sonucu ulaştıklarını belirten Aziz ülkü, "Müşteri hizmetlerimiz başta olmak üzere, tüm ekibimiz; satış ve satış sonrası müşteri memnuniyeti sağlamak için yoğun çaba gösteriyor. 7 yıldır Türkiye'nin her yanına yüzbinlerce siparişi sorunsuz bir

şekilde ulaştırdık, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Ereyon için müşteri memnuniyetini sağlamak her zaman ilk önceliğimizdir" dedi.

E-Ticaret sektöründe en çok şikayet iletilen konu başlıkları "Satış sonrası, teslim alma ve teslimat, üyelik/kayıt, fiyat ve kampanya, çağrı merkezi ve online işlemler, yayın ve içerik, ürün, fatura, tarife ve kampanya" olarak görülüyor.

ŞİKAYETENDEX NEDİR?

Türkiye'de ilk kez şikayet yönetiminin analizi çıkarıldı. Bu analizi yapan firma, 10 yılda 1 milyon şikayet sayısına ulaşan sikayetvar.com. ŞikayetEndex Sıralaması, 2011 yılına ait 300 bin şikayetin derlenmesi ve analiz edilmesiyle hazırlandı. Araştırma, firmaların pazar paylarına göre şikayet sayılarını ve müşteri memnuniyeti puanlarını rakipleriyle karşılaştırarak değerlendiriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title